17. mai flette


17mai flette

På søndag skal vi feire 17. mai og for anledningen hadde jeg lyst å prøve meg på noe god brødbakst. Jeg hadde vært å handlet mye bær, så jeg hadde lyst å ha de med. Vaniljekremen stod der også for jeg hadde lovet barna å bake boller og solboller, så da tenkte jeg at den skulle få være med i baksten også. Her er resultatet, og jeg har valgt å kalle den 17 mai flette. Selv om fargene kommer mye bedre frem FØR baksten er stekt, veier smaken opp for dette! Ble kjempesaftig og god!

Oppskriften jeg har brukt her er Kristine Ilstad sin “Verdens beste boller”- oppskrift. Den kan du finne på detsoteliv.no. Det blir en veldig stor deig, og er veldig grei å bruke til alle typer boller, og bollekaker. Vi bakte utav denne deigen; et brett med vanlige boller, et brett med solboller/skoleboler, denne fletten som jeg deler nå, og en skolebollekake! Anbefaler virkelig denne oppskriften. Vil du se steg for steg på hvordan jeg lager denne deigen, har jeg lagt ut dette før så det kan du se her.

17mai flette

Kjevl ut deigen med en gang den er ferdig eltet. Med denne deigen bruker vi bare etterheving.

17mai flette

17mai flette

Jeg hadde med min gode hjelper i dag også! Jeg er så heldig, hun skal bli akkurat som sin mamma sier hun!

17mai flette

Smører på et godt lag med vaniljekrem(ferdigkjøpt) og strør godt på med bringebær og blåbær.

17mai flette

Ruller så sammen deigen til en pølse.

17mai flette

Trykker den godt sammen og presser den litt flat før jeg skjærer den i to langs på midten. Slik.

17mai flette

Fletter den sammen ved at jeg tar en del over den andre osv, som om du tvinner dem sammen. La den nå etterheve i ca 1 time.

17mai flette

Stekes på 220 grader i midten av ovnen i ca 20-25 minutt. Pass på at den ikke blir brent. Legg da over folie for å få den ferdig stekt. Min ser brent ut, den er ikke det, men opplever ofte at brødbakst blir mørkere på bilder, jeg liker uansett å ha farge på baksten min!

17mai flette

La den hvile til den er helt kald. Det er veldig mye væske i bærene så baksten kan oppleves som litt fuktig. Vent til den blir kald, bærene/væsken stivner og den blir helt perfekt.

17mai flette

Dryss så melis og kokos over.

17mai flette

Da kan vi spise.

17mai flette

17mai flette

NAM ble kjempegodt!

Håper du ble inspirert til å prøve deg på din egen 17 mai flette!

Velbekomme!

K.

Her kommer litt bilder fra det andre vi bakte i går!

17mai flette

17mai flette

17mai flette

17mai flette

17mai flette

Den siste her er en skolebollekake, den skal jeg fryse ned. Tar den opp 24 timer før servering og la den tine. Når den er ferdig tint, kan du steke den litt i ovnen for å få den litt varm, eller du kan servere den helt kald. Har selfølgelig et godt lag med melisglasur og kokos på før servering! Oppskift på denne kan du se her.

Velbekomme!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *