17. mai kake

17mai

Nå nermer vi oss 17. mai med stormskritt, og idag tenkte jeg at jeg skulle vise en enkel norsk flagg-kake! Denne kaken lagte jeg i fjor, til magasinet “TeByn”, jeg fikk desverre ikke postet den her på bloggen da, så da kommer den nå, like aktuell hvert år denne!

Kaken jeg har laget inni er en sjokoladekake med ostekrem og friske bær. Siden det er 17.mai går vi for rødt, hvitt og blått, kremen er hvit, og bærene røde og blå. (Sjokoladekaken er selvfølgelig brun, det får vi ikke gjort noe med!)

17mai

Kaken har jeg trekt med marsipan, og begynner med å trekke hele kaken i rødt!

17mai

17mai

Skjærer så ut 3 strimler i hvitt, bruk linjal så du får de like hele veien. En legger jeg over kaken i midten og ned på sidene. De andre to legges vannrett inntil den du allerede har lagt litt mer til venstre for midten. Se bildet.

17mai

Skjær ut samme i blått og gjenta. Disse skjærer du ut litt tynnere enn de hvite.

17mai

17mai

Til slutt ruller jeg ut en lang pølse i grønn marsipan som jeg legger rundt kanten nede på kaken. Den trykker jeg ned med en utstikker. Lager også en margeritt med en blomsterutstikker som får plass på siden.

17mai

Klar kake til 17 mai! Garantert en favoritt!

17mai

Velbekomme!

2 Comments

  • bykajagun

   Hei Maggi, den skal du få!

   3 dl fløte
   300 gram philadelphia ost
   2,5 dl melis

   Pisk godt sammen ost og melis. Ha over fløten og pisk opp til du får en tykk krem. Ha evt bær, knuste oreo over og bland godt inn.

   Kaja!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *