Aktivitetskalender luke 11 – gavefri jul?

aktivitetskalender

I dag er det 11. desember og barna fikk “kjøpe og pakke inn gaver til frelsesarmeen”!

Det er 3. året på rad vi gjør dette, og det har vært veldig positivt for oss å få være med å bidra på denne måten! Dette er jo gaver som vil gå til lokale mennesker som har det vanskelig i jula, så det blir veldig nært og kjært å tenke på at dette vil glede noen!

aktivitetskalender

Vi har vært en runde på amfisenteret på Åkra i dag og kjøpt inn masse ting som vi pakker inn.

aktivitetskalender

I år har vi kjøpt inn flere gaver til barn i tenårene, bare fordi jeg tenker at dette er en gruppe de kanskje ikke får inn så mye til. Skriv på gaven hvilken alder og kjønn gaven passer til, er det klær eller sko – skriv størrelse! Lag gjerne slike lapper, da går det enkelt an å klippe bort hvem det passer for, og skrive inn navn istedet!

I år gir vi også mye mer til veldedighet enn vi vanligvis gjør, og det kan vi gjøre fordi vi har inngått en familieavtale i år! I år kjøper vi ikke gaver til tantebarna mine, og mine søsken og svigers kjøper ikke til mine. Vi har flere grunner for å gjøre dette, vi har lyst til å sette mer fokus på samhold og familieaktiviteter, og vi har gjort en avtale på å prioritere mer tid sammen i 2016. Vi ønsker også å stresse ned i jula, bruke tid sammen med de vi har rundt oss, og bare nyte tiden med barna frem mot jul.

Det er også veldig viktig for meg at barna mine lærer av dette. De har alt de trenger og de skjønner at det er andre som kanskje trenger det litt mer enn oss selv. Nå lurer du kanskje på – skal ikke barna få gaver til jul? Det skal de altså få… De er også barn, med følelser og ønsker, og det er klart de skal få gaver! De skal selvfølgelig få gaver av besteforeldre og oldeforeldre. I tillegg så kommer vi(foreldene) til å kjøpe et par “familiepakker” som er til hver av barna! Min eldste datter var ikke helt med på forslaget først, men etter å ha fått forklart at hun fortsatt skal få gaver, og forklart at dette er et prøveprosjekt, en jul, en gang, så var hun med på det! De minste forstår ingenting, så der er alt i orden!

Kanskje synes vi det er kjempegreit, kanskje liker vi det ikke, kanskje får vi nye ideer til neste år, kanskje ikke. Jeg vet ikke, men jeg visste bare at jeg hadde lyst til å gjøre det litt mer annerledes i år. Det er så mange som lever under fattigdomsgrensen, bare her på Haugalandet. Det er krise i verden, og på radioen hørte jeg at bare i norge ble det brukt 1,3 milliarder på adventskalendere i år. Det synes jeg er helt utrolig, og jeg fikk et behov for å stresse ned og bruke julen på aktiviteter med de vi er glade i og prioritere helt andre ting! Det er viktig med gaver, men det er ikke det viktigste, og det er heller ikke det julen handler om for meg! Men helt kjip er jeg da altså ikke! 😛

aktivitetskalender

I morgen skal vi uansett bort å levere gavene på biblioteket! Her på Karmøy hvor jeg bor kan du levere i skudenes, norheim, åkra og kopervik, og jeg trodde det var frem til 12. desember, men i haugesunds-avis, står det 15. desember, så ble litt usikker nå. Uansett så får du levert gaver på frelsesarmeen, bare kontakt dem på facebook å avtal der. Her kan du lese, få mer informasjon om gaveprosjektet til biblioteket og frelsesarmeen!

Håper dere ble inspirert til å levere en gave! Syns det er så fin tanke -å få glede noen, som ikke gleder seg til jul!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *