Aktivitetskalender

julekalender

Nå begynner julen å nerme seg og du har sikkert begynt å planlegge hvilken advendskalender dere skal ha hjemme i år! Kanskje har du ikke funnet ut enda hva du har lyst til å gjøre, og da kan kanskje denne posten her være til hjelp!

julekalender

julekalenderjulekalender

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi skal for tredje året på rad ha aktivitetskalender! Det er blitt en tradisjon hjemme hos oss som både barn og voksne gleder seg til! Barna har så stor glede av det, og de gleder seg til å åpne lukene hver dag for å se hva aktivitet vi skal gjøre sammen! I dagens samfunn, med telefoner, apper, pc, dataspill og annen teknologi, leser vi mye om hvordan barn må kjempe om oppmerksomheten til foreldrene. Dette er en kjempegod måte å legge bort all teknologi, og være til stedet under dagens aktivitet! Det er nok derfor mine barn elsker denne kalenderen, vi foreldrene er innstilt hver dag på å prioritere tid til å være tilstede under dagens aktivitet! Det er ikke enkelt hver dag i en travel hverdag, men i førjulstiden kan man gjerne legge bort litt andre ting og prioritere det som er viktig. Julen og desember er familie for meg!

kalender

julekalenderjulekalender

 

 

 

 

 

 

 

 

I fjor delte jeg vår aktivitetskalender her på bloggen, og det har jeg planer om i år også! Ønsker du å se fjorårets kalender, kan du se det her. For å få direkte opp hver gang jeg legger ut et nytt innlegg kan du følge meg på facebooksiden min.

Lurer du på hvordan du legger opp en aktivitetskalender? Hvordan vet du at du orker å gjøre det du skrev når den dagen faktisk kommer og du ikke hadde så god tid likevel?

Jeg er veldig opptatt av at aktivitetskalenderen vår ikke skal handle om å gjøre mest mulig, dyrest mulig, masse status og show-off! Aktivitetskalenderen for meg handler om å tilbringe kvalitetstid sammen med familien min. Det er veldig viktig for meg at ikke alt skal koste penger, alle skal kunne ha en aktivitetskalender uten å føle at de ikke har råd, eller at de må prioritere bort noe. Mine barn får ikke pakkekalender, jeg har gått helt bort ifra det og bruker heller de pengene på utstyr som vi kan bruke sammen i denne aktivitetskalenderen. De får alikevel en sånn sjokoladekalender hver utenom.

julekalenderjulekalenderPå grunn av at det viktigste for oss er å ha kvalitetstid, har det ikke så mye å bety hvilken aktivitet vi gjør, men at vi gjør den sammen som familie, legger bort alt annet og bare koser oss i minimum en time. Barna har såklart noen ønsker som bowling, kino, bading osv, som jeg også har inkludert i kalenderen. Ellers er aktivitetene gjerne lage julepynt, bakedag, lage pepperkakehus, lage julekort, pynte juletre, filmkveld, tur i skogen, gå på besøk, juleverksted, for de som har snø, kan det være gå tur på ski, snømann, snølykt, akebakke osv osv. Mine favoritter fra i fjor er juleverksted, nissefest og lage pepperkakehus, juleverksted kan bety hva som helst. Perle julepynt, tegne juletegninger, lage noe julepynt, her kan du gjøre hva som helst. Vi kjøpte inn i forfjor- maling, tusjer til å tegne på porselen og til å tegne på tøy. Disse kan vi bruke i år igjen(en dyr utgift i utgangspunktet, men du får glede av den mange ganger), og hvert år har barna fått laget julegaver på denne måten. Billige kaffikrus fra IKEA med barnas tegninger på har blitt en stor hit på julaften!

Hvordan du skal få kalenderen til å fungere i praktisk går veldig fint om du er litt smart når du lager kalenderen. Nedenfor kan du se hvordan jeg laget aktivitetskalenderen i fjor!

julekalender

Jeg starter med å skrive masse alternative aktiviteter ned på et ark.

julekalender

Jeg lager klar en bok den jeg skriver inn tallene 1-24. Som du ser her har jeg bare fylt ut de to første. Det er fordi jeg ikke aner hvordan neste uke blir, samt at denne uken er så travel at jeg orker ikke å tenke så langt. Det jeg gjør nå videre er å fullføre kalenderen, uten å legge aktivitetene i kalender-eskene. I helgen eller til begynnelsen av neste uke når jeg har mer oversikt stapper jeg så bare oppi eskene de aktivitetene som passer de neste dagene. Det er veldig viktig å skrive ned i denne boken hvilken aktivitet som er plassert på hvilken dag. Da har du kontroll og det er lettere å planlegge dagene.

julekalender

Jeg klipper opp en del strimler som jeg fyller ut med en aktivitet på hver.

julekalender

Jeg kjøpte masse slike små papp-esker som jeg brettet sammen. Lager nummerering. Denne gangen gikk jeg for blått for hverdag og rosa for helg. Klistrer et tall på hver eske.

Da er det bare å glede seg til 1. desember og masse familiekos med barna! Håper virkelig du vurderer dette for dine barn! Det går eventuelt an å begynne med annehver dag eller legge det opp slik at det passer din familie!

julekalender

Jeg deler som sagt vår aktivitetskalender her på bloggen, så håper du vil følge oss i advendtstiden!

Legg gjerne igjen en kommentar hva du synes, og del gjerne med noen som du tror kunne tenke seg en slik kalender!

K

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *