Bollekake med honning, nøtter og tranebær

Nå har jeg hatt veldig lang pause fra bakingen. Forrige uke var jeg 4 dager på HV-øvelse, så ble det travelt med jobb, så det har i grunn vært godt å ha en liten pause. I dag fikk jeg alikevel over meg at jeg ville bake noe, men det måtte være noe jeg hadde skikkelig lyst på! Jeg laget en stor deig, oppskrift finner du her. Det ble to bollekaker. Den ene laget jeg med kanel og sukker, den andre med honning, nøtter og tranebær.

honningboller

Delte deigen i to.

honningboller

Den ene delen kjevlet jeg ut og smørte med smør, kanel, og sukker. Hvordan jeg rullet den sammen til en krans ser du her.

honningboller

Kjevlet ut den andre deigen. Smører honning på hele flaten.

honningboller

Drysser på tranebær, og hakkede hasselnøtter og mandler.

honningboller

Ruller den sammen og skjærer til boller som jeg legger i en smurt paiform. La heve i ca 30 minutter.

honningboller

Ferdig hevet. Stekes i midten av ovnen på 200 grader i ca 15 minutt.

honningboller

Ferdig stekt!

honningboller

MMmmmm… Denne ble kjempegod! Liker du ikke honning, kan du bytte den ut med karamell, syltetøy eller sirup.

Velbekomme!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *