Brannmann Sam -bilkake!

Nå i helgen som var, var det tantebarnet mitt Mandius som skulle få kake! Han ble 3 år gammel og ønsket seg en brannmann Sam kake! Jeg har laget et par av de før, men hadde lyst å prøve meg på noe nytt nå. Du kan kalle meg lat, -eller kreativ, men jeg liker å lage runde kaker og jeg prøver å lage min design slik at det fungerer på en rund kake, istedet for å bygge opp og lage til 3D kaker. Denne helgen hadde jeg ikke så mye tid heller, så da fikk det bli en rund brannbil kake! Har tatt litt bilder underveis for å prøve å vise hvordan den kom sammen. Beklager dårlige bilder.
brannmannsamkake

Det første jeg gjør er å trakke en kake i rød marsipan. Inni har jeg sjokoladekake med oreokrem.

brannmannsamkake

Skjærer til en del detaljer i grått.

brannmannsamkake

Plasserer de på kaken, se bilder av ferdig kake for å få oversikt over hvor de forskjellige delene skal være.

brannmannsamkake

Stige til å ligge på taket i gul marsipan.

brannmannsamkake

Div detaljer til brannbilen.

brannmannsamkake

Vinduer i svart marsipan.

brannmannsamkake

Her ser du at de forskjellige detaljene har komt seg på kaken/bilen. Blandt annet hjul, to fremme og fire bak. Div bil-lys, alarm og lys-system på taket, vinduer, stige osv.

brannmannsamkake

Fra siden.

brannmannsamkake

Bakfra.

brannmannsamkakebrannmannsamkake

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så skal vi lage en brannmann Sam figur til å ha på taket. Beklager igjen dårlige bilder. Rull en pølse i gul marsipan  og bøy den slik.

brannmannsamkakebrannmannsamkake

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lag så til en kropp i blått, og armer. Lag til to klumper i svart som skal bli til sko. Trykk ned den ene enden som skal festes til bena.

brannmannsamkake

Sett alle delene sammen til en kropp. Her har jeg også hatt et belte rundt magen og knapper på brystet.

brannmannsamkake

Lag til ansiktet. Ha på brunt hår og lag til en hjelm i gult til å ha på hode, jeg fikk ikke tid til å ta bilde av det her, men se gjerne på denne for inspirasjon.

Fest hode og armer på kroppen du har og sett den på kaken. Tok til slutt å rullet ut en lang brannslange i sort som jeg plasserte i hendene til brannmann Sam. Hadde til slutt noen dråper fra slangen og rundt navnet til jubilanten! Slik ble min kake.

brannmannsamkake

brannmannsamkake

brannmannsamkake

brannmannsamkake

brannmannsamkake

brannmannsamkake

Håper du ble inspirert til å lage din egen brannmann Sam brannbil kake!

Lykke til!

K.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *