Brioche

Her en dag hadde jeg og datteren min Elise bakedag. Vi bakte pizzabrød og brioche. Disse brioche bollene ble helt fantastiske. Så myke og luftige! Nesten boller og nesten rundstykker. Lager du de uten frø, blir de mer som boller! Disse kan du lage slik du selv vil. Bland inn sjokoladebiter i deigen så får du deilige sjokoladebriocher. Lag de med vaniljesmak ved å bytte ut melken med vaniljesaus. Nøtter, frø, rosiner eller annen tørket frukt kan du ogå bruke. Pizzabrødene har jeg alleredede lagt ut oppskriften på, de finner du her.

brioche

Oppskrift:

550 gram mel

1,5 dl melk

1,5 dl vann

3 ss smør, ca 50 gram

3 ts tørrgjær

2 ss sukker

1 ts salt

1 egg

brioche

Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle.

Smelt smøret og ha det i melken. Bland inn vannet og pass på at blandingen ikke er varmere enn fingervarmt. Bruk gjerne kaldt vann og lunken melk.

brioche

Ha væsken sammen med sammenpisket egg over i deigen og elt deigen sammen. Deigen vil bli litt klissete, men den kommer seg når den hever.

brioche

Hos oss var det veldig varmt denne dagen og den beste hevingen får jeg da ved å sette deigen til heving i vinduet, midt i solsteiken! Etter en time hadde deigen min mer enn doblet seg. Dersom jeg baker når det ikke er så bra vær, må jeg beregne mer hevetid, evt hjelpe til med vannbad eller sette bollen en stund på de varme flisene.

brioche

Vi regnet ut hvor mange boller vi fikk plass til på brettet vårt og skjærte deigen i ca like store deler.

brioche

brioche

Lot bollene etterheve i en time i samme varme vindu. Og se så store de ble!

brioche

Vær forsiktig når du pensler bollene, da de kan falle litt sammen om du trykker ut luften som er i bollene. Elise som penslet bollene våre, så noen mistet litt fasongen, men resultatet ble alikevel veldig bra!

brioche

Vi ville ha frø på våre, så vi pyntet med sesam og linfrø.

brioche

Stekes i midten av ovnen på ca 225 grader i ca 10-15 minutter! De skal ha fått en mørk fin farge på toppen, men kjennes myke på sidene.

brioche

La de hvile litt før du tar dem fra hverandre. Så er det bare til å nyte! Veldig godt med pålegg, men også veldig godt uten noen ting!

Velbekomme!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *