Brownies og lunsjbesøk!

brownies

I dag hadde jeg kjekt lunsjbesøk av mange kjekke jenter! Jeg har så lenge tenkt å invitere til lunsj, og endelig hadde jeg både tid og fri til å kunne gjøre noe koselig ut av det! Jeg bakte blandt annet søtt “foccaciabrød” som jeg legger ut oppskrift på i morgen! Når det sto i ovnen ble jeg så usikker på om det skulle gå bra! Så jeg slengte ogsåsammen en scones oppskrift (det var det eneste som var kjapt nok å lage, for jeg hadde ikke så veldig god tid). Hadde også lyst på noe søtt å servere i finværet, så jeg og min yngste datter lagte brownies i går, som fikk stå kaldt over natten! Veldig greit! Deler oppskriften på browniesene i dag, samt noen lunsjbilder!

Jeg har tatt utgangspunkt i detsoteliv.no sin brownies med kakao oppskrift. Jeg hadde ikke vært å handlet så jeg måtte improvisere med de ingrediensene jeg hadde, og her kommer min versjon. Har du ikke brunt sukker og speltmel, bruker du bare hvitt sukker og vanlig mel.

400 g smør

500 g hvitt sukker

500 gram brunt sukker

8 egg

12 ss kakao

2 ts vaniljesukker

5 dl hvetemel

2 dl speltmel

hasselnøtter

brownies

Min søte lille hjelper, Elise, med verdens beste bakebok foran seg. Hun skulle lese oppskriften! Ønsker du deg en bakebok som har ALT, så kan jeg anbefale deg denne fra Kristine Ilstad fra Detsoteliv.no. Kjempebra bok!

brownies

Før du begynner er det greit å måle og telle opp alle ingrediensene.

brownies

Ha eggene i bollen. Tilsett sukker og pisk lett sammen. Skal ikke bli eggedosis.

brownies

Ha så over kakao, vaniljesukker og smeltet smør.

brownies

Tilslutt skal melet i. Rør godt sammen.

brownies

Ferdig kakerøre.

brownies

Kle inn en stor langpanne med bakepapir.

brownies

Jeg ønsket nøtter i halve røren, så da la jeg de slik og trykket de ned. Stekes i midten av ovnen på 175 grader i ca 40 minutt. (ikke stek denne kaken for lenge, brownien skal være seig i midten.

brownies

brownies

Mens kaken steker er det lov å sette seg til siden og “slikke potten”!

brownies

Når kaken er feridg stekt, lar jeg den kjøle helt i formen.

brownies

Synker litt sammen når den er avkjølt! Du kan absolutt nyte den varm også, om du ønsker det, men vi skulle ha den kald. Jeg pakket den så inn i plastikk og la den i kjøleskap over natten.

brownies

I dag tok jeg den opp og lot den ligge litt i romtemperatur. Skjærte så ruter i kaken.

brownies

Drysset melis over.

brownies

Serverte de i en skål!

brownies

Brownies er så godt! NAM!

Velbekomme!

brownies

Dekket på bordet!

brownies

Reker er godt til lunsj! Ilag med dette “foccaciabrødet” på bilde fungerer reker uterket! Oppskriften på dette brødet kommer i morgen.

brownies

brownies

Laget også scones. Deilig sammen med vaniljekesam eller vaniljeyoghurt og blåbærsyltetøy! Oppskrift på scones kan du finne her. I oppskiften står det du skal kjevle deigen ca 1 cm tykk, men ønsker du høyde på de, kan du godt kjevle deigen 2-2,5 cm tykk. Da blir de slik som dette!

Kjempekoselig med besøk! Gleder meg masse til neste gang!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *