Bryllupskake

Det er ikke ofte jeg lager bryllupskaker, og en slik bryllupskake som dette har jeg aldri prøvt meg på før. Jeg synes rett og slett det er skummelt. Alt skal være pent og perfekt. Det er veldig tidkrevende og litt stressende når du vil at alt skal bli perfekt. Da nabojenta som er en veldig god barndomsvenninne av min søster skulle gifte seg og spurte om jeg ville bake, måtte jeg jo si ja! Vi ble enige om hvordan den skulle se ut og her er resultatet mitt! Kaketoppen hadde hun selv kjøpt! Utifra min erfaring med slike kaker, så er jeg utrolig stolt og fornøyd over resultatet jeg fikk. Det var faktisk veldig gøy denne gang, og gleder meg til neste gang jeg får anledning til å lage en slik kake!

Kaken er i 3 etg. Sjokoladekake med oreokrem og sjokolademousse nederst. I midten har vi sukkerbrød med bringebærsylt, vaniljekrem, vanlig krem og sjokolade. På toppen har vi sjokoladekake med oreokrem og oboysmørkrem. Kaken er trekt og pyntet med sukkerpasta, RI og silkebånd rundt kakefatet og kaken i midten.

Kaken er egentlig ganske enkel i designen. Den nederste og øverste kaken har fått roseblader festet tilfeldig rundt hele kaken. Kaken i midten har kun fått silkebånd og litt pynt i RI(royal icing). Kaketoppen er festet med grillpinne og sukkerpasta som har fått en del spiselig lim på for at den skulle stå fast. Alle kakene står på tynne kakefat i papp, og er sikret med sugerør i midten for at kakene ikke skal sige sammen. Hele kaken står på et kakefat jeg har fått skjært ut i tre, som har blitt dekket med sukkerpasta og silkebånd for å stå i stil med kaken!

Så vil jeg ønske Kristina og Stian masse gratulerer med dagen! Lykke til videre! <3

Her kommer noen bilder av kaken.

K.

bryllupskake

 

bryllupskake

 

bryllupskake

 

bryllupskake

6 Comments

 1. Siv

  Kjempe stilig og flott kake. Du har mange fine og flotte kaker her. Kjempe fint at du forklarer og viser hvordan du gjør disse mesterverkene 🙂

  Ang. “sikret med sugerør i midten for at kakene ikke skal sige sammen”

  Har du da tatt et vanlige sugerør i midten av den første bunnen og bare tredd de to andre kakene oppå ?

  Hjelper dette for tyngden og holde de på plass eller er det enn annen grunn?

  • bykajagun

   Hei Siv!

   Så gøy å høre hva du synes.

   Ang. denne sikringen ser jeg at jeg skulle laget et bedre innlegg om det. Når jeg skal stable kaker, pleier jeg å sikre kakene med sugerør mellom hver kake, slik at kakene ikke skal sige ned i hverandre. For at kaken ikke skal sige, bør du også ha et slags kakefat, papp mellom kakene. Sugerørene vil da fungere som søyler for kakefat nr 2 sånn at kake nr 1 ikke får hele vekten av kake nr 2 og deretter begynner å sige. Jeg baker helst med sjokoladekake, og de kakene er tyngre og fastere enn for eksempel bløtkaker, Så det er ikke nødvendig med så mye støtte i sjokoladekakene. Det kan også hjelpe å ha grillpinner i midten av sugerørene om du vil ha ekstra støtte.

   Håper det var til hjelp for deg. Og spør gjerne igjen om du lurer på noe mer.

   Knip fra Kaja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *