Bryllupskake

bryllupskake

Forrige helg laget jeg også en bryllupskake. Som jeg har skrevet før, er ikke dette helt noe jeg er veldig komfortabel med å lage. Det er veldig mye arbeid, og detaljene tar veldig mye tid for å få det “perfekt”. Mine kaker er langt ifra perfekt, men jeg prøver så langt det er mulig å gjøre det beste jeg kan.

Denne kaken består av tre etasjer sjokoladekake. Jordbær, blåbær og bringebær sammen med sjokolademousse i den nederste. Den i midten har jeg sitronostekrem. På toppen er det sjokoladekrem. Alle kakene er ca 11 cm høye og de er trukket med hjemmelaget sukkerpasta. Rosene er laget i marsipan, og figuren på toppen har bruden kjøpt selv.

Oppskrift på sukkerpasta kan du finne her.

bryllupskake

Kakene ble plasser på hverandre. De er blitt støttet opp med sugerør og bambuspinner. Silkebånd som IKKE er spiselig har jeg limp på rundt kantene nede på kaken.

IMG_1326

Roser.

IMG_1327

Roser. Har laget diamantmønster på alle tre kakene, med perler. Kaken i midten har fått mindre mønster enn den nederste og øverste.

IMG_1328

På dette bilde ser dere den ene “store” feilen jeg gjore, og jeg er veldig lei meg for at jeg ikke så dette før etter at kaken var levert, men vi får håpe at de ikke la noe merke til det på bryllupsfesten. Jeg lager alle detaljene for hånd(unntatt blomster og navn) og da jeg skulle lage til disse diamantmønsteret er det vanskelig å få de til uten å få en rad som ikke passer helt med de andre. På den øverste og nederste kaken har jeg fått denne raden på baksiden. På den midterste som du ser her, kom den på siden. Jeg trodde jeg hadde det under kontroll, men det hadde jeg ikke. Dette er jo bare en detalj, men på bryllupskaker synes jeg at disse detaljene er veldig viktige, så det kommer jeg til å huske godt på til neste gang! Man lærer jo heldigvis av våre feil.

IMG_1329

Nydelig kaketopp!

IMG_1331

Hele kaken ferdig!

IMG_1330

Kaken ovenfra og ned!

Jeg er veldig fornøyd med denne kaken, noen små skjønnhetsfeil får jeg bare ta med meg på veien! Det er jo morsomt o når sluttresultatet står slik som dette. Store kaker er jo også veldig gøy, og jeg gleder meg til sommeren da jeg skal lage neste!

Håper du ble inspirert!

K.

Andre bryllupskaker jeg har laget:

Hvit bryllupskake med roseblader

Rosa bryllupskake

 

2 Comments

 1. Sara Ingebrigtsen

  For en nydelig kake! Har blitt bedt om å lage en bryllupskake i etasjer, men har aldri laget det før så er litt skeptisk, men vurderer å lage en prøvekake for å se om jeg får det til. Har et par spørsmål jeg håper du kan svare på!
  1. Bruker du sukkerpasta fordi den er helt hvit og billig å lage i selv i forhold til å kjøpe helt hvit marsipan, eller liker du sukkerpasta bedre?
  2. Hvor kjøper du ferdige roser?
  3. Er sugerør og bambuspinner nok, eller bør man bruke slike pilarer og brett?
  Tusen takk for svar på forhånd 🙂

  • bykajagun

   Hei Sara!

   Tusen takk for kommentar! Skal prøve å svare så utfyllende jeg kan på spørsmålene dine.

   1. Jeg bruker kun sukkerpasta til bryllupskaker, grunnen til at jeg bruker det er fordi jeg da får kaken helt hvit. Jeg synes helt ærlig ikke at disse hvite marsipanene som jeg kjøper er noe gøy å jobbe med, så derfor bruker jeg ikke de. Sukkerpastaen kan du enkelt lage selv, og da kan du smaksette den med hvilken smak du vil.

   2. Ferdige roser kan du sikkert kjøpe hos lokal baker. Jeg lager mine roser selv. Jeg vet noen panduro forhandlere selger ferdig lagte roser. Disse er ofte små, og jeg anbefaler deg heller å prøve selv.

   3. Sugerør og bambuspinner er helt okei. Jeg bruker coctail sugerør, da disse er helt sorte og litt stiver/tykkere enn vanlige. Bambuspinner klipper jeg opp å har nedi. Kakefat klipper jeg til og har mellom hver etasje.

   Håper du fikk svar på alt du lurte på, spør gjerne igjen! Min erfarig er uansett når man skal bake slike store kaker, at man setter av veldig god tid. Masse lykke til!

   Kaja!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *