Bryllupskake

Jeg baker som regel ikke bryllupskaker, jeg har i grunn bare laget det en gang tidligere, men da en tidligere klubbvenninne spurte meg om jeg kunne bake og jeg fikk frie tøyler, så klarte jeg ikke å si nei. Det er jo spennende å få utfordringer som jeg ikke er vant med, og planene ble mange. Ikke visste jeg at vi skulle få sommerens fineste vær og ikke minst en varme som jeg ikke har erfaring med på kjøkkenet. Alle planene ble forandret på og etter at kaken var blitt montert, måtte den pyntes mens jeg hadde den i kjøleskapet for det ble for varmt på kjøkkenet. Alikevel ble det varmt i kjøleskapet og jeg måtte ta det i etapper. Det er da du skjønner at du baker på et hjemmekjøkken. Jeg skulle ta bilder underveis for å vise hvordan man setter opp en etasjekake, men det ble ikke prioritert underveis så jeg har to bilde å legge til. Jeg har sagt ja til en bryllupskake til høsten, hvor jeg håper på litt kaldere vær -da får jeg ta bilder underveis og legge ut en post!

bryllup

Her er kaken kvelden før dagen. Hver kake er trekt i hver sin farge av rosa blandet med grått. Øverste kaken har fått et lag med “ruffels” mens de andre to lagene ble så klissete at pynten bare datt av… Navnet på bruden og brudgommen på midten.

bryllupskake

Her er kaken klar for levering. For å få den til å bli litt mer bryllup har jeg lagt slike “roser” og plassert rundt kakene nederst, i tillegg laget en topp til å ha på toppen på kaken. Der står det også bryllupsdatoen.

Inni kaken har jeg; nederst: oreokrem og bringebær/blåbærkrem, midten: karamell og sjokolademousse, toppen: oboysmørkrem, hele kaken er smørt inn med oboysmørkrem, og trukket i marsipan. Alle oppskriftene på fyll finner du her på bloggen.

K.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *