Dåpskake

dåpskake

Her en helg laget jeg denne dåpskaken. De hadde ønsket om å ha en kake med forskjellige blånyanser og bil som tema. Nesten all pynten til denne kaken ble laget 3 dager i forveien, det var fordi jeg trengte tid for å få det til å tørke. Kaken består av sjokoladekake med oreofyll og bringebærfyll. All pynt er sukkerpasta. Oppskrift på det kan du finne her.

dåpskake

Først fant jeg et bilde på google av en boble(bil) som jeg ville lage figur av. Tegnet denne av dataskjermen over på bakepapir. Skjærer så ut i sukkerpasta med skalpell-kniv.

dåpskake

Slik. Drar bort det som er til overs rundt bilen, forsiktig.

dåpskake

Ordner til rundt kanten slik at den får fine rene linjer og kanter. Vinduene i bilen har jeg skjært ut på frihånd.

dåpskake

Trykker også ut blomster fra blomsterutstikkere som jeg plasserer slik at de får tørket i fasong. Lar de tørke i et par timer for jeg bytter med nye blomster.

dåpskake

Trekker kaken i hvit sukkerpasta og så skal jeg este pynten på. Blomstene får på seg litt lim og en liten perle.

dåpskake

Fester blomstene rundt kanten nede på kaken. Bilen på toppen har fått hjul som jeg har stukket ut med runde utstikkere, og den har fått hvit sukkerpasta inni vinduene.

dåpskake

For å få bilen til å stå har jeg skjært ut enda en bil i hvitt. Før jeg plasserer den på, legger jeg to plastikk-pinner på baksiden av bilen jeg har tørket.(Bruker også spiselig lim) Legger så denne hvite bilen over og fester til med hvite hjup på baksiden også slik at hjulene fremme også holder på plass. Da er det bare å stappe de ned i kaken og bilen står av seg selv.

dåpskake

Navnet til dåpsgutten fikk komme på kaken.

dåpskake

Plasserte også blomster på toppen av kaken! Fint med forskjellige nyanser. Jeg liker best enkle, rene dåpskaker. Det kan fort bli for mye synes jeg!

Håper at du ble inspirert av denne enkle dåpskaken!

Ha en fortsatt fin dag!

K.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *