Dåpskake

I helgen laget jeg en dåpskake til en gutt! På toppen har jeg laget to små babysko, roser og blomster. Kaken er trukket i sukkerpasta, og rundt kaken har jeg laget diamantmønster. Jeg fikk tips om at de skulle lage slike sko til bordkort også, så jeg la opp hele kaken rundt skoene.

dåpskake

For å lage babyskoene, har jeg brukt denne malen. For å få riktig størrelse, bruker jeg Ipaden. Tar bilde av skjærmen når jeg er fornøyd med størrelsen, og tegner deretter av formene på et bakepapir. Kjevler ut sukkerpastaen, og skjærer det så ut. Hvordan jeg gjør denne metoden kan du se her.

babysko

dåpskake

Jeg fikk desverre ikke tid til å ta bilder underveis, mens jeg satte de sammen, men jeg skal prøve å beskrive det. Den ovale biten er sålen/bunnen i skoen. Når du setter de sammen tar du å setter tuppen på skoen på først. Deretter tar du baksiden og fester på plass. Huske å lage hull til lissene.

dåpskake

Her ser du skoene på plass. Jeg laget et teppe som jeg satt de på. Det er helt enkelt en sirkel som jeg har trykket ut med en skål. Rundt kanten har jeg brukt en “ball-tool” for å få ruffler. Blomstene har jeg brukt utstikkere for å få på plass. Rosene har jeg laget selv.

dåpskake

dåpskake

Ferdig resultat! Håper du ble inspirert til å lage din egen dåpskake!

K.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *