Dora kake nr.1

Hipp hurra!! I dag er det bursdag for minstejenta i huset! Hun fyller hele 3 år! Da vi har spurt henne hva hun ønsker seg til bursdagen, har vi fått kjapt svar; DORA KAKE! Hun elsker Dora! Jeg lager to Dora-kaker til bursdagen hennes! Når mamma er hobbykakebaker, så må jo bursdagsbarnet få lov til å ha med seg en kake til vennene i barnehagen. Denne kaken som jeg har laget steg for steg på her, er blitt levert i barnehagen! Jeg vil også legge ut enda en Dora-kake senere, som er litt mer avansert!

Jeg elsker å lage kaker med pusslemetoden. Det er superenkelt og resultatet blir kjempebra!

dorakake

Start med å tegne av et bilde på bakepapir. Jeg bruker å søke på google, så prøver jeg om det er mulig å finne slike fargeleggingsbilder, som er i sort hvitt, med enkle detaljer. Da er det lettere å tegne av.

dorakake

dorakake

Skjær ut de forskjellige delene med en skalpell eller veldig skarp kniv.

dorakake

Gå over å skjær ut og rund kantene til med en modelleringskniv.

dorakake

Plasser delene i hverandre og her har jeg skjært ut detaljene i håret også. ikkje skjær helt igjennom, bruk en modelleringskniv til å gjære dette.

dorakakedorakake

Jeg skjærer så ut detaljene og har de på plass der de skal være.

dorakake

dorakake

Trekker kaken med lilla marsipantrekk. Setter Dora på kaken.

dorakake

Pynter så kaken helt enkelt, stjerner og navn! Elise var superfornøyd og gledet seg veldig til å gå i barnehagen i dag!

Har du et bursdagsbarn som elsker Dora? Prøv deg på en slik kake om du ikke er så dreven på modellering. Nå skal jeg modellere Dora og Boots, og lage til en 2 etasjes Dora kake som vi skal spise senere i dag!

K.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *