Dronning Maud kake

Denne kaken har blitt tradisjon hjemme hos oss i juletider. Dronning Maud kake med kransekakebun! Denne kaken har jeg også funnet på Det søte liv! Den er også i jubileumsboken til Kristine som driver Det søte liv, for de som er heldige og har den i hus!

dronningmaudkake

Oppskrift

Bunn:

300 gr kransekakemasse (ferdigkjøpt)

3 egg

 

Fromasj:

6 egg

6 ss sukker

6 dl kremfløte

9 gelantinplater

 

100 gr mørk sjokolade

dronningmaudkake

Ha egg og kransekakemassen i en bolle.

dronningmaudkake

Pisk sammen.

dronningmaudkake

Ha over i en form. Denne kaken lager jeg i en sånn “bake it easy”, da står kaken allerede på det fatet jeg skal servere det på, da det er vanskelig å flytte på kaken uten å ødelegge den.(da bør den være frossen) Stekes på nederstye rille i ovnen på 180 grader i 30 minutter.

dronningmaudkake

Ferdig i ovnen. Kjøl ned.

dronningmaudkake

Skjær rundt kaken. Ta av ringen, vaske den og ta den på igjen.

Pisk så opp eggedosis og ha i gelantinen. Pisk kremfløten og vend i eggedosisen. Hvordan kan du se her, Dronning Maud pudding. Rasp sjokoladen!

dronningmaudkake

Ha lagvis fromasjblanding og raspet sjokolade slik som på vanlig dronning maud! Fyll opp hele formen. Sett kaldt i kjøleskap over natten eller et par timer i fryseboks.

dronningmaudkake

Her er samme kaken som jeg laget i fjor, bare for å vise hvordan kaken blir. Siden jeg lager kaken nå, vil jeg oppdatere etterhvert med nytt bilde, når den er ferdig!

Veldig god kake som jeg anbefaler på det sterkeste!

Velbekomme!

Nå begynner vi å bli klare til nyttårsfeiring i morgen. Siden datteren min ble syk med vannkopper blir vi hjemme i år, får veldig kjekt besøk og da blir det kjøkkentjeneste på meg i morgen! Gleder meg! Håper alle får en flott feiring i morgen!

Klem.

K.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *