Elsa fletteloff

fletteloff

Frost(Frozen) er fortsatt populært hos oss, tror vi må ha sett den filmen sikkert 100 ganger! Barna våre får ikke nok, og jeg har en liten datter som er veldig opptatt av at hu skal ha Elsa flette i håret! Mye går i frost, og jeg har jo mer enn en gang laget frost kaker med både Olaf og Elsa på. Søkte du deg inn her for å finne kaker, kan du finne dem her.

Noen ganger får jeg lyst å prøve å lage ting som er gøy for barna. Fikk lyst til å prøve å flette etter å ha funnet mange fine fletter i en celtisk bok. Denne fletten synes jeg at lignet på Elsa sin flette, så hvorfor ikke kalle den en “Elsa flette”! Barna mine elsket både fletten og smaken, og brødet ble fort spist opp! Bytt ut deler av melet med grovere mel om du ønsker grovere brød.

Oppskrift:

8 dl mel

3 dl vann

3 ss olje

3 ts tørrgjær

1 ts salt

1 ss sukker

Ha alle de tørre ingrediensene unntatt salt i en bolle. Bland dem litt sammen.

Ha salt, vann og olje i en beholder og hell det over i melblandingen mens kjøkkenmaskinen går på medium hastighet. La alt elte sammen før du øker farten og elter videre i ca 5–10 minutter.

La heve i ca 45 minutt.

Ta ut deigen og del i 6 like store emner.

fletteloff

Rull dem ut til like lange pølser.

Fest alle sammen øverst i ene enden.

Her blir det litt vanskelig å forklare, for jeg glemte å ta bilder underveis. Er ikke helt sikker på om det ble akkurat slik som jeg tenkte, men jeg skal hvertfall prøve.

Jeg tok de 4 innerste pølsene og la to og to sammen. Deretter la jeg de to fra venstre over de to fra høyre, fortsatte med den ytterste fra høyre over der igjen, så videre den ytterste fra venstre over der igjen. Så fortsetter det slik hele veien. De to sammen som nå ligger høyre tar du over, etterfølgt av de to sammen som ligger til venstre. Så er det ytterste fra høyre og deretter ytterste fra venstre som skal over. OSV.

fletteloff

Jeg er ikke den beste til å forklare, men det var ikke så lett å flette med bakst heller, i forhold til tråd. Så her må det litt øving til!

Ble det for avansert, kan du lage 4 emner og flette en vanlig flette med det.

fletteloff

Når fletten er flettet sammen  Skal den etterheves i ca 30 minutter.

Pensler den med melk før jeg setter den inn i midten av ovnen på 200-225 grader i ca 25-30 minutter.

fletteloff

fletteloff

Ferdig stekt, og jeg avkjøler den nesten helt, på rist, før jeg skjærer i den! Sprø på alle kanter og helt perfekt til helgefrokosten! NAM!

fletteloff

fletteloff

Og såklart, vesla her hjemme skulle ha 4 skiver i dag! Det var jo Elsa flette!

Velbekomme!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *