Fantorangen kake

fantorangen

Jeg har laget en del fantorangen kaker før, og jeg har lenge hatt lyst å lage en steg for steg på dette. Denne kaken har jeg laget til tvillingsøsken som skulle feire sin første bursdag. For å lage en slik figur, trenger du kun rød/oransj spiselig farge og vanlig marsipan. En kjempeenkel måte å lage en flott og morsom kake til ditt barn som alle kan få til. Kle kaken inn og pynt med flere detaljer eller sett figuren på kaken slik som den er. Figuren kan du godt lage lenge i forveien, oppbevar den bare tørt og innpakket.

Her kommer steg for steg.

Det første jeg gjør er å farge ca 250 gram marsipan i enten rødt eller oransj.

fantorangen

Deretter deler jeg marsipanen opp i slike deler som på bildet.

En kropp, et hode, 2 lange armer, to korte ben, og to ører.

fantorangen

Til detaljer på ørene, magen, og føtter, hender har jeg brukt ufarget marsipan. Stikk hull i hodet og trykk ørene på plass. Jeg har brukt spiselig lim, men du kan også bruke litt vann for å få de til å holde på plass. La tørke.

fantorangen

Kropp, ben og armer på plass, med detaljer, til føttene og hendene har jeg trykket ut hjerter som jeg former på plass.

fantorangen

Hode med snabel og øyne på plass. Da er fantorangen klar til å settes på kaken.

IMG_5412

Jeg laget et koseteppe som jeg stakk under armen til fantorangen. Jeg har trukket kaken i grønn marsipan, pyntet med stener i forskjellige størrelser og farge. Til slutt blomster og navn på barna.

fantorangen

Rundt kaken har jeg laget pynt som skal etterligne sjø.

fantorangen

Kaken sett ovenfra.

Det som er så gøy med barne/bursdagskaker er at alt er lov. Og barna blir så gla og takknemlige uansett hvordan det ser ut! Prøv deg frem! Håper at du fikk lyst til å prøve å lage fantorangen på neste bursdagskake! Lykke til!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *