Flygelhorn

En annen kake jeg har laget denne uken er en konfirmasjonskake til en jente som spiller i korps. Hennes mor ville ha en kaka med det tema. Jeg hadde lyst å prøve noe nytt, så jeg bestemte meg for å lage instrumentet hun spiller, flygelhorn, i marsipan å ha den på kaken. Her kommer steg-for-steg på hvordan jeg fikk det til.

flygelhorn

 

flygelhorn

 

Hele flygelhornet har jeg laget i ufarget marsipan. For å få den til å stivne skikkelig hadde jeg i masse CMC. Jeg ser ikke for meg at dette er noe som folk kommer til å spise så jeg helte på mye. Begynte litt sent så hadde liten tørketid. Begynner du litt tidligere på prosjektet og har mulighet for å la elementene tørke lenge, trenger du nok ikke CMC. Jeg har også brukt spiselig lim på alle deler som er limt sammen. Jeg bruker å bruke vann, men på slike ting som dette var det veldig greit med lim, at delene tørket med en gang.

flygelhorn

Jeg bare pøser på med CMC og knar det godt inn i marsipanen.

flygelhorn

Kjevler ut en bit som skal passe til en slik…

flygelhorn

Pakk den inn med plastfolie. Jeg kjøpte et sett med 3 slike og brukte den minste!

flygelhorn

Dekker så denne med marsipan. Skjærer til fint slik at det blir en fin kant rundt og ned på siden. Jeg la to lag på denne. Kunne nok sikkert kjevlet tykkere for å slippe det , men jeg måtte prøve meg frem.

flygelhorn

Når den har fått tørke litt, ta den av og brett opp kanten helt nederst, se neste bilde.

flygelhorn

Sett den ned på trakten igjen, og la tørke.

flygelhorn

Så var det kroppen. Flygelhorn har en ganske enkel og grei fasong. Rull ut en lang pølse som starter tynt og helt på slutten blir gradvis litt tykkere. Her har jeg også brukt marsipan blandet med CMC.

flygelhorn

Så var det ventilene. Trill en lang pølse som du deler i 3 like lange deler.

flygelhorn

Lim fast en kant helt nederst for å få dem til å stå sammen slik.

flygelhorn

I andre enden stikker du hull med en rå spaghetti.

flygelhorn

Så skal vi lage det som skal ned i ventilene. Ta frem en rå spaghetti og marsipan.

flygelhorn

Rull marsipanen rundt spaghettien slik.

flygelhorn

Rull en ball, trykk den ned og lim fast på enden av spaghettien.

flygelhorn

Slik. La det være et stykke med spaghetti igjen til å feste de til ventilene. Lag tre slike.

flygelhorn

La ligge til tørk.

flygelhorn

Så skal det monteres flere rør. Rull ut pølsene og monter dem slik du skal ha dem. Jeg har lagt “hull” til rørene i ventilen, og limt de fast. Måtte lage forhøyning med kjøkkenpapir for å få dem til å tørke i rett fasong.

flygelhorn

Litt kortere på andre siden. Her ser du også at jeg har montert rør og knotter innimellom ventilene. De har jeg bare limt på plass! La de ligge å tørke seg.

flygelhorn

Laget også ventiler til rørene(som du fjerner spyttet som kommer i instrumentet når du spiller på det.)

flygelhorn

Så måtte vi ha et munnstykke. Det rullet jeg ut og lagte en fordypning på toppen. Festet også denne på en spaghetti.

flygelhorn

Når alle delene er tørket (mine tørket over natten, men la de gjerne tørke lenger), da skal vi male. Bland slik fargepulver med sprit uten smak og farge, skal kjempelite til, bare et par dråper. Jeg begynte først med å bare koste pulveret på, men det ble svak farge, pluss at det farget av på hendene. Maler du vil det størkne fort og ikke slippe fra seg farge når du skal jobbe videre med delene.

flygelhorn

La delene tørke, nå skal vi montere.

flygelhorn

Disse stapper du bare ned i hullene i ventilene. Jeg limte dem ikke fast, men det kan du selfølgelig gjøre.

flygelhorn

Her har det også skjedd noe. Jeg skjærte ut en del av røret for å sette inn ventilene. Skjær bort like bredt som ventilene er, og lim delene fast inntil ventilene. Lim alle deler som berører hverandre og skal ligge der fast.

flygelhorn

Slik ser den ut nå. “hode” tar vi ikke på før vi monterer den på kaken.

flygelhorn

Stikk munnskykket på plass, lim gjerne.

flygelhorn

Så skal alle delene få seg et lag til med maling. La tørke.

flygelhorn

Innsiden på denne malte jeg samme dag som montering. Jeg la den forsiktig ned etterpå. Pass på at den beholder formen.

flygelhorn

Ferdig resultat. Her ser du at “hode” og de små ventilene også er limt på. I tillegg til å lime på “hode”, hadde jeg en liten bit med marsian jeg brukte til å forsegle de to delene sammen. Trykte dele inntil og fjernet det som kom mellom. Malte et ekstra strøk over etterpå.

flygelhorn

Jeg er kjempefornøyd med resultatet jeg fikk! Aldri prøvt noe slik før så det gikk overraskende bra! Som du ser så ligger “hode” utenfor kanten. Det måtte bli slik siden jeg ville beholde fasongen på den. Men syns det fungerte veldig bra på kaken.

Prøver du deg på noe lignende vil jeg gjerne se!

Lykke til!

2 Comments

 1. Så utrolig stilig! Skikkelig kult altså! Som stor korpsentusiast veit jeg hvor vanskelig og detaljerte instrumentene er, og som hobbybaker veit jeg det er vanskelig å få til flotte kaker ogsåå. Denne var sykt stilig!

  • bykajagun

   Hei Monica!

   Tusen takk for flott kommentar! Denne kaken tok lang tid og heldigvis har jeg korpserfaring jeg også, som gjore at jeg tok meg tid til de små detaljene! Denne kaken var utrolig gøy å prøve seg på!

   MVH Kaja! <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *