Focacciabrød med basilikum og rosmarin

I går hadde vi enda en flott dag med sol her på Karmøy! Vi gikk over til foreldrene mine med mat, og de varmet grillen. Jeg laget et lett foccaciabrød som vi hadde med oss. Her kommer oppskrift på dette.

foccacia

500 gram mel

2 ts salt

1/2 pk tørrgjær

ca 4 dl fingervarmt vann

2 ss olje

 

olje

basilikum

rosmarin

havsalt

focaccia

Ha mel, salt og gjær i en bolle. Ha salt og gjær separat(saltet kan hemme effekten til gjæren).

focaccia

Tilsett 3 dl av væsken og oljen i melblandingen. Spe på med resten av vannet, litt og litt til du har ønsket konsistens på deigen.

focaccia

Jeg brukte alt vannet og eltet deigen veldig godt i ca 3 minutt i maskin, da fikk jeg en elastisk men bløt deig(ikke altfor klissete). La den over på et bakepapirkledt stekebrett.

focaccia

Tar olje på hendene mine og presser deigen på plass der hvor jeg vil ha den. Den legger seg fint. Jeg har her brukt en stor stekeplate. Foccaciabrødet mitt blir ikke høyere enn 1- 1,5 cm, så om du ønsker høyere brød, bruker du en mindre form å steke i.

Jeg forhever heller ikke deigen, men setter av 1 time til etterheving på et lunt sted under kjøkkenhåndkle.

focaccia

focaccia

focaccia

Jeg prøver å lage en slags basilikum olje som jeg skal ha på, men jeg burde nok brukt en stavmikser for å få det til skikkelig, men jeg ville prøve for hånd. Neste gang blir det stavmikser… tihi! Ble ikke helt fornøyd.

focacciaFerdig hevet! Prikker masse hull i brødet mitt.

focaccia

Heller oljeblandingen over.

focaccia

Drysser godt over med rosmarin og havsalt!

focaccia

Stekes i midten av ovnen på 220 grader i ca 17-20 minutt.

focaccia

Ferdig stekt! Nå lukter det fantastisk godt her!

focaccia

Skjærer brødet opp i ca like store biter, legger de i en passelig skål og tar bilde på vei over til foreldrene mine!

Velbekomme!

prinsessekake

Jeg laget også en prinsessekake, som vi koste oss med! Den la jeg ut oppskrift på i går. Denne finner du her!

Her kan du finne andre oppskrifter på foccacia:

Foccaciabrød med løk og tomat

Foccaciabrød med rosmarin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *