Foccaciabrød

foccacia brød

Når jeg lager mat som for eksempel kyllingsuppe eller lasange, eller bare til en enkel salat synes jeg det er kjempegodt å lage foccaciabrød til. Det er kjempe-enkelt og kan lages på alle mulige måter. Her kommer min oppskrift.

Brød:

ca 8-9 dl mel

1 ts salt

1 ss sukker

1/5 pk tørrgjær

ca 4 dl fingerlunkent vann

2-3 ss olje

Topping:

1,5 dl olje

rosmarin

havsalt

foccacia brød

Start med å ha alle de tørre ingrediensene i en bolle.

foccacia brød

Ha over vannet og rør sammen deigen. Jeg liker å bruke kjøkkenmaskin, men du kan også røre det sammen for hånd. Trenger ikke å elte.

foccacia brød

Ha over olje etterpå og rør inn i deigen. Jeg elter den inn i deigen med kjøkkenmaskinen her, men det er ikke nødvendig. Jeg liker å ha foccacia deigen mer klissete enn jeg lager andre deiger.

foccacia brød

Setter den så til heving i en 30 minutt(om du ikke har lyst til å forheve, bruker du en hel pakke med tørrgjær, og har deigen over i formen på dette stadiet og så setter du den til heving, ca 45 minutt)

foccacia brød

Nå er deigen ferdig hevet og jeg har den over i formen. Smører formen med olje og drysser litt mel for at den ikke skal feste seg fast. Trykker deigen på plass i formen. Bruk olje på hendene om det er klissete. Setter den ytterligere på heving i 30 minutt.

foccacia brød

Da er deigen ferdig hevet. Jeg trykker hull rundt om i deigen. Har så over 1,5 dl olje og smører den inn slik at den fordeler seg over hele brødet. Drysser på med rosmarin og havsalt. Skjærer den også opp i passende størrelser.

Om du ønsker soltørkede tomater, løk, sopp, oliven, chilli, nøtter eller frø i foccaciaen, tilsetter du bare det du måtte ønske. Prøv med forskjellige oljer og smak deg frem til din favoritt.

Stekes i midten av ovnen på 225 grader i ca 15-17 minutt. La kjøle litt før du river brødet fra hverandre.

foccacia brød

foccacia brød

Ferdig stekt forccacia! Kjempemyk og saftig og ikke minst kjempegod!

foccacia brød

Vi hadde kyllingsuppe og foccacia til middag i dag! Det var kjempegodt!

TIPS: har du rester, kan de fint brukes til lunsj dagen etter. Smør opp med egg og salat, reker, kylling eller hva du måtte ønske. Tipper alle på arbeidsplassen vil misunne deg!

Velbekomme!

K.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *