Fotball kake

Nå er det lenge siden jeg har lagt ut marsipankaker, så jeg tenkte det var på tide å ta fram en jeg laget i vår. Denne kaken laget jeg til en konfirmasjon, men den er like populær til både store og små! Her kan du leke deg med farger og forskjellige logoer. Skreddersy kaken slik at den passer akkurat til den du vil glede!

fotballkake

Jeg skulle lage denne kaken til en gutt som var konfirmant. De ønsket en fotballkake som var enkel og “voksen”. Jeg bestemte meg for å lage selve kaken som en fotball og pynte med figur i sort.

Kaken er trukket i hvit sukkerpasta. Har skjært ut disse 5 kantene i sort marsipan, plassert de sånn ca med likt mellomrom. Deretter gikk jeg over å lagte “sømmer” rundt på hele kaken. Gresset rundt er vaniljesmørkrem med grønn konditorfarge som jeg har sprøytet på med en gress-tip.

fotballkake

Figuren på toppen av kaken har jeg laget slik. Mer om hvordan kan du se her.

fotballkake

Skjærer ut figuren og lar den tørke i 1-2 døgn til den er helt tørr. Fester den på en pinne med spiselig lim. Så er det bare til å sette den på kaken.

fotballkake

Har fått navn på kaken. Valgte å bruke blått, for å få litt spill i fargene.

fotballkake

Håper du ble inspirert til å prøve å lage en slik kake selv. Husk du kan bytte ut farger og ikke minst lage en annen figur på toppen.

Lykke til!

Andre fotballkaker jeg har laget:

Liverpool kake

Familiekake

Puppekake/ Liverpool

Leeds kake

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *