Frost Elsa kake

Denne uken var vi i selskap hos fadderbarnet mitt Sofie. Hun ønsket seg frost kake, og jeg ville prøve meg på en Elsa kake denne gang. Elsa er laget med pussle-metoden, men istedet for å lage detaljene med marsipan, har jeg prøvd meg på håndmaling denne gang. Ikke helt stø på hånden så frimaling er ikke det enkleste. Syns resultatet ble mer en barbiedukke enn Elsa, men barna så hvem det skulle være og det var det viktigste, jeg får øve meg mer på denne malingen ser jeg.

elsakake

Tegner Elsa av på bakepapir.

elsakake

Skjærer ut hode og hals først.

elsakake

Her har jeg malt på øyne, bryn, munn og nesen har jeg bare markert. Det er bare å smøre seg med tålmodighet om man ikke har gjort dette før. Jeg måtte “viske ut” flere ganger. Bruk da bare en klut med vann så vips går det bort. Og prøv på ny! Viktig at du blander fargene med vodka her som man maler over hverandre. Da tørker “malingen” fortere og det blir mye mindre gris. Jeg har malt med veldig tynn pensel.

elsakake

Ruller ut pølser som skal bli hår og fester det på hode.

elsakake

Lager en flette.

elsakake

Legger på en blå kjole.

elsakake

Hele figuren.

elsakake

Plasserer henne langs kanten på kaken.

elsakake

Skjærer ut mange slike som skal rundt kaken. Disse skal også males blå.

elsakake

Fest dem over hverandre slik, skal se ut som isflak.

elsakake

Blander ut litt blå gelefarge med vodka.

elsakake

Maler så rundt på “isflakene. Etterpå har jeg drysset blått og hvitt spiselig glitter rundt kaken.

elsakake

Ruller ut en lang tynn pølse i rosa, Skriver navn og alder og plasserer på siden. Jeg har også hatt blått spiselig glitter og dustet over kjolen.

Inni denne kaken er det sjokoladekake med oreokrem. Smørt opp med oboysmørkrem og dekt med marsipan.

Håper du fikk lyst til å prøve deg på denne kaken. Jeg har også laget 3 andre frostkaker som jeg har lagt ut her. Steg for steg på Olaf og Sven finner du også, bare bruk søkefeltet i margen øverst til venstre så finner du disse!

Lykke til!

K.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *