Frost kake

I helgen som var laget jeg en frost kake. Jeg har de siste dagene lagt ut steg for steg på både Sven og Olaf, de finner du frem med å trykke på navnene her. Olaf og Sven

Jeg hadde også lyst å legge ut en post på hvordan hele kaken kom på plass.

frost

Trakk en sjokoladekake med lys blå marsipan.

frost

Denne kaken skulle ha spiselig bilde på! Det legger jeg bare rett på marsipanen denne gang, jeg skal dekke over med hvit marsipan og arket vil smelte seg ned i marsipanen etter hvert.

frost

Kjevler ut en bit i hvitt, skjærer rundt slik som dette for å få “snø” effekt når den legges på kaken.

frost

Her har jeg trykket ut et hull som er like stort som bilde.

frost

Legger den hvite marsipanen på kaken og justerer hullet slik at det dekker bilde. Som du ser på siden så hadde jeg laget altfor stort lokk så det klumpet seg litt da det skulle på plass. Det ordnet jeg med å skjære bort det som var for mye, samme effekt at det ser ut som snøen smelter over kanten.

frost

Olaf fikk sitte på kanten, han finner du også her.

sven

Sven fikk komme på siden av kaken, han har fått masse snø over seg. Steg for steg på han finner du her.

frost

Her er bilde av kaken sett ovenfra. Navnet til bursdagsbarnet fikk stå på siden, noen snøballer på andre siden. Hele kaken har fått et lag med hvite spiselige glitterflak, for å få en skikkelig puddersnøeffekt. Synes det var prikken over i-en, så det anbefales hvirkelig å bruke på kaker med snø.

frost

Kaken fra siden. Langs kanten nede dekket jeg til med hvite marsipanstrimler som skulle etterligne snø. Ellers trykket jeg også ut snøkrystaller av utstikkere i blått og hvitt som jeg plasserte rundt om kring på kaken og noen på Sven.

Håper du fikk inspirasjon til hvordan du kan lage din egen frost-kake!

Lykke til!

K.

21 Comments

  • bykajagun

   Hey Jennifer!

   So nice to hear that you like my Instagram profile. If you want the blog in english, you can choose you language by flag, on the left side above the search box. I hope you find everything you want to learn on my blog, if not please give me a tip on what you would like to read.

   Love Kaja!

  • bykajagun

   Hei Ida!

   Tusen takk for det! Bilde har jeg kjøpt av en lokal dame som printer ut spiselige bilder. Jeg vet du kan få printet ut hos cacas, eller på facebook finnes det en side som heter “kaker nær deg – norske hobbybakere”. Der kan du finne noen nær deg som printer eller bestille hos noen som sender via posten. Jeg var på panduro her en dagen, der solgte de både spiselige bilder og spiselige klistremerker, så det kan jo også være et alternativ, men da kan du ikke bestemme størrelsen selv. Håper du finner utav det!

   Knip fra Kaja! <3

 1. Sissi

  Hei, takk for inspirasjon! Hvor kjøper du glitterflakene? Jeg har forsøkt med sukker, men synes ikke det gir så bra effekt.

  • bykajagun

   Hei Sissi!
   Bare hyggelig og veldig gøy at du finner inspirasjon i det jeg lager. Jeg har kjøpt glitterflakene på ebay faktisk, men på nettbutikken sotesaker.no har de stort utvalg i det meste, også spiselige glitterflak, jeg var akkurat inne der å sjekket! Jeg synes jeg får best resultat dersom jeg froster cupcakesene, lar de stå oog stivne seg litt i kjøleskap for så å drysse over med glitter/flak. Da har kremen fått seg et tynt stivnet lag og glitteret vil ikke smelte like lett ned i kremen.

   MVH Kaja<3

 2. Sissi

  Strålende! Tusen takk for tilbakemeldingen. Gleder meg til å prøve på denne kaken til den kommende 6-årsdagen her.

 3. Kine

  Hei!
  Suuper fin kake!! Tenkte jeg skulle prøve å lage denne til min datters bursdag. Hvordan har du laget den lyseblå marsipan? Er den hvite, en ekstra hvit, som du har kjøpt?:)

  Mvh
  Kine

  • bykajagun

   Hei Kine!

   Jeg har brukt vanlig marsipan som jeg har farget selv med Sky blue fra wilton, og hvit gelepasta for å få den lysere. Den hvite marsipanen har jeg også farget selv med hvit gelepasta. Om du ønsker kan du kjøpe ferdigfarget marsipan i hobbybutikker, men det er biligere å farge selv samt at du kan justere fargen slik at du får den du ønsker, selv.

   Håper du fikk svaret du lurte på.
   MVH Kaja! <3

  • bykajagun

   Hei Halbinha!
   Slike bilder kan du også bruke på kremkaker. Da anbefaler jeg at du legger bilde på rett før den skal serveres, da det kan begynne å “svette”. Er kremen stivnet vil det også bli bedre resultat! Det du også kan gjøre for å få best mulig resultat er å kjevle ut en bit med marsipan, legge bildet over og skjære det til slik at det passer! Tørk så bildet og marsipanen. Når du legger det på kaken med krem vil det ikke reagere med kremen! Håper dette var til hjelp!

   MVH Kaja! <3

  • bykajagun

   Hei Janne! Tusen takk for at du synes det og gøy at du fant veien inn på bloggen min! Stjernene har jeg kjøpt på Trendhuset/panduro i haugesund, men du finner dem overalt, ebay, tilbords, libris osv, div nettbutikker!

   Knip Kaja! <3

 4. Christine

  Hei, flott kake! Tenker å lage en lignende til min datters 5 års dag. Kan man bruke blå, turkis fondant istedenfor marsipan?

  Christine

  • bykajagun

   Hei Christine!

   Det er klart du kan bruke fondant, sukkerpasta eller mmf istedet for marsipan. Er du ikke vant med å trekke kake, kan du også smøre kaken inn med krem og deretter pynte!

   Jeg bruker marsipan fordi jeg synes det smaker best, men man bruker det man liker best selv!

   Lykke til!

   MVH Kaja! <3

 5. Medina

  Hei!

  Så flott kake det ble ☺. Frister å prøve.

  Hvilken oppskrift har du brukt til bunnen, og størrelse på kakeformen du har brukt?
  Hvor mye marsipan er nødvendig til pynten?

  På forhånd takk!

  • bykajagun

   Hei Medina!

   Så gøy at du liker kaken min! Takk for kommentar!

   Oppskriften jeg har brukt på denne kaken, er sjokoladekake med rømme, du finner den her på bloggen. Jeg har fylt og smørt den opp med oboysmørkrem, som du også finner oppskrift på her inne! Kakeformen er 20 cm.

   På denne kaken har jeg brukt ca 1 kg marsipan på alt. 500 gram på trekk, og resten i diverse farger som jeg har farget selv.

   Håper du våger å prøve deg! Del gjerne med meg dersom du gjør!

   MVH Kaja! <3

 6. Marianne

  Hei!
  Flott kake! ?
  Jeg tenkte jeg skulle prøve meg på min første “orntelige” kake til helgen, og ville prøve din oppskrift.
  Men jeg må spørre om du bruker krem oppå kaken, altså før marsipanen. Eller har du kun krem inni kaken? Delt i 2 eller 3 deler.

  Er det vannskelig å kjevle ut marsipan? Tenkte å prøve å farge selv. Har du noen tips?

  Mvh
  Marianne

  • bykajagun

   Hei Marianne!

   Beklager at jeg ikke fikk svart deg før helgen. Håper at prosjektet ditt ble bra alikevel!

   Jeg smører kaken inn med krem før jeg har marsipanen på. Jeg har et eget innlegg på både hvordan jeg går frem når jeg smører opp en kake og hvordan jeg gjør når jeg kjevler ut marsipanen og trekker kaken med den. Alt dette finner du i margen til høyre.
   Jeg deler som regel kakene mine i 3 deler, med to lag fyll.

   MVH Kaja! <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *