Frost kake

frost kake

På søndag var vi i selskap hos mitt tantebarn Ella Sofie, hun ble 6 år og hadde lyst på en frost kake! Siden jeg hadde bryllupskake også denne helgen ble det en helt enkel frost kake. Dette er en enkel kake for deg som ikke har så mye utstyr og ikke er så erfaren med modellering.

frost kake

Jeg laget en høy kake denne gang. Størrelsen på kakeformen er 15 cm, og det er to kaker i denne kaken. Jeg trakk kaken i blå marsipan.

frost kake

Kjevlet ut hvit sukkerpasta og skjærte ut en ca størrelse på snølokket som jeg skal ha på toppen av kaken.

frost kake

Tar bort det som er til overs og går over kantene før jeg legger den på plass.

frost kake

Her er snølokket på plass. Og rundt kaken nederst har jeg skjært ut biter med snø som jeg har dekket rundt hele kaken. Så har min datter og jeg trykket ut snøkrystaller i rosa, blå, lilla og hvit med utstikkere.

frost kake

Olaf fikk jeg ikke tatt så mange bilder av underveis siden jeg hadde litt knapt med tid, men du bygger han rett og slett opp som du ville gjort en vanlig snømann. Hadde en spaghetti i midten for at han ikke skulle sige sammen.

frost kake

Hadde på knapper og alle detaljene du ser her på bilde, armene er det spaghetti inni.

frost kake

Olaf fikk stå på toppen av kaken, navnet til jubilanten fikk også komme med der, mens alderen kom opp på siden. Alle snøflakene ble plassert rundt om kring på kaken. Perfekt om du har fått rifter eller sprekker i marsipanen, så kan du bruke disse til å skjule dine “feil”.

Håper dette var til hjelp om du ønsker å lage en frost kake!

Nedenfor kommer et knippe med flere bilder av kaken, samt et bilde av datteren min sin frost kake! Stolt mamma som har lyst til å dele datteren min sitt resultat!

Lykke til!

K.

Flere frost kaker jeg har laget kan du finne i linkene nedenfor.

Frostkake med Olaf og Sven

Frostkake 2 etg

Frostkake med Elsa

Frostkake med Olaf og snøballer

frost kake

frost kake

frost kake

Ble den ikke fin? Hun fikk ikke så stort utvalg i farger til denne så detaljene er tusjet på med spiselig tusj. Kjempeflink!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *