Gipsing av stuen og kjøkkenet!

hus

Selv om vi har fått det meste av utsiden på plass, gjenstår det fortsatt veldig mye inne i huset! Sebastian har gjort en kjempejobb med å gipse, og alle takene er ferdige og klare for å bli sparklet og malt. Denne uken har vi begynt på stuen/kjøkkenet, og da har jeg også vært med på “leken”!

hus

Bildet av kjøkkenet før, mot trappen.

hus

Bilde tatt i vinkel mot der som hjørnevasken i det gamle kjøkkenet pleide å være.

gipsing

Bildet tatt mot kjøkkenet fra trappen. I åpningen helt til venstre kommer døren til soverommet vårt.

Når snekkerne var her, fjernet de også en bærevegg mellom den gamle gangen og kjøkkenet. Nå er det mye mer åpent og kjøkkenet ble mye større! Nå føles rommet akkurat slik jeg ville, det ble romslig og luftig!

hus

Vinduene mot hagen skal bli listfrie.

Å gipse er vel i utgangspunktet ikke så vanskelig, men det er tungt, tar tid og veldig mye pirkarbeid. Det er gøy når du får det til og alt klaffer, men et mareritt og en tålmodighetsprøve når det ikke gjør det! Jeg har fått noen frustrerte meldinger fra Sebastian denne tiden, men han finner raskt utav det og så ordner det seg! Skal jo være litt utfordringer sier nå jeg! Vi prøver oss på listfritt rundt vinduer og dører, så det tar litt ekstra tid! Alt den mannen kan, imponerer meg stadig!

hus

Dette er 3. gangen vi har et oppussingsprosjekt sammen, men det er føste gang vi tar på oss så mye som dette! Jeg elsker det, men er ikke helt sikker på at Sebastian er helt enig med meg. Jeg tror hvertfall han liker det, for det kan ikke bare være for å gjøre meg til lags, at han står i huset å jobber dag og natt!

Tror det er mange som oss, som kjøper et hus og ser for seg en drøm, om et felles prosjekt som man skal kose seg med! De andre gangene har det vært akkurat slik, men denne gangen har det blitt litt annerledes. Livet er mer travelt, jeg har ikke fått vært så mye i huset som jeg skulle ønske, og Sebastian har jobbet mye alene. Det har også vært mye mer jobb inni veggene denne gang, slike ting som jeg ikke har kunnet hjelpe til med, så det har blitt en naturlig fordeling at jeg har passet barna, og han har jobbet i huset.

Elise, vår yngste, har funnet seg godt tilrette i det nye nabolaget. Det er så mange barn her som hun har funnet tonen med, så det har fungert veldig godt å ha henne med. Siden vi slipper barnevakt, har jeg kunnet være mer med å jobbe!

hus

Æ kan skruuuu… Sitter i trappeoppgangen på hjemmelaget “stillas” å skrur, var mye bedre å sitte, veldig skummelt å stå, og altfor skummelt til å ta de høyeste skruene med gardintrapp, så det måtte Sebastian gjøre. 

Nå skal det jo sies, at den delen av oppussingen som vi er i nå, er også den som er mest tilfredstillende, for meg! Veggene tettes, rommene formes, og alt kommer liksom på plass. Du ser hvordan det kommer til å bli, og det er så gøy! Jeg gleder meg til alt som skal gjøres videre nå, og ser faktisk enden på prosjektet. Blir litt ekstra motivert til å komme meg bort i huset, når jeg vet at det faktisk er arbeid som jeg klarer å få til, som venter på meg!

hus

Mye jobb, men nå er vinduene mot hagen ferdig gipset!

hus

Vinduene på kjøkkenet ferdig gipset! Gleder meg til å stå her å lage mat! 

Det er vanskelig å huske hvordan huset så ut før, for når jeg kommer opp trappen nå, er det som å komme inn i et annet hus! Har du lyst til å se prospektet fra når huset lå for salg, kan du se det her!

hus

hus

Bilder av stuen før, nå er den helt annerledes!

Før helgen kom også de nye lampene våre. Elsker lampene, trodde det skulle funke med grått, men når vi hadde hengt de opp, innså jeg at det må bli sort! I går var jeg å kjøpte sort spray, så en av lampene fikk seg et srøk med maling. I dag skal jeg bort å se om det har tørket, og se om jeg skal gjøre det samme med resten av lampene også! Satser på at det blir bra!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *