Halloween Pizza

Har du, som meg, unger som gleder seg til Halloween? Jeg ville også ha en måte å gjøre maten litt morsom til Halloween og kom til å tenke på en flettepizza jeg laget for en stund siden. Hvorfor ikke gjøre denne om til en mumiepizza med pepperoni øyne! Her ble resultatet mitt.

halloweenpizza

For steg for steg oppskriften kan du gå inn her. Steg for steg på pizzadeig her.

Oppskrift pizzadeig:

8 dl mel

3 dl vann

1 ts salt

25 gram gjær

5-6 ss olje

Bland sammen alle ingrediensene i en bolle og elt sammen til du får en smidig deig.

Sett til heving i ca 30 minutt eller til dobbel størrelse.

Halloween Pizza

Ferdig.

Halloween Pizza

Kjevle deigen ut på et bakepapir.

Halloween Pizza

Stek opp kjøttdeig, og lag ønsket pizzasaus til. Kjøl fyllet ned før du har det over i pizzaen. Legg fyllet ca i midten og skjær opp sidene slik.

Halloween Pizza

Begynn med å kle over på toppen og deretter fletter du annenhver nedover. Det skal s ut som en mumie, så det kan godt gjøres litt “uryddig” .

Halloween Pizza

Jeg lot det være litt mellomrom, for jeg hadde håpt at fyllet skulle renne litt over å se ut som blod, men det gjore det ikke, så anbefaler å ha noen store mellomrom dersom du ønsker det, eventuelt ha ekstra med ketchup på.

Halloween Pizza

Trykket ut to pepperoni biter til øyne, disse ble mindre når de stekte, så om du ønsker øynene store, så ha det i bakhode.

Halloween Pizza

Du kan ha osten inni, det var det egentlig meningen at jeg skulle, men jeg glemte det rett og slett ut. Synes alikevel at det ble både godt og stilig med osten utenpå. Kan jo alltids ha begge steder!

Halloween Pizza

Stek pizzaen i midten av ovnen på ca 225 grader i ca 15-20 minutter. Til du ser at den er godt nok stekt og osten har en fin farge.

Halloween Pizza

Måtte lage nye øyne, da de forrige ble veldig små.

Halloween Pizza

Pizzaen på innsiden! Kjempegodt! Og gøy for barna!

Velbekomme!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *