Julekalender

Har du valgt julekalender til barna i år? Usikker på hva du skal velge. Da har jeg kanskje et lite tips som mange foreldre synes kan virke skremmende, men jeg håper at etter å ha lest dette innlegget, ikke virker så skremmende lengre.

Vi hadde i fjor aktivitetskalender til barna. Siden minstejenta vår er 2 år, fokuserer vi mest på eldstejenta på 8 år. Det gjore vi også i fjor, da hun på 1 er for liten til å forstå, men samtidig så får jo hun også delta på alle aktivitetene som gjelder hele familien.

Her er noen bilder fra i fjor.

julekalenderjulekalenderjulekalenderjulekalenderjulekalenderjulekalenderjulekalenderjulekalenderjulekalenderjulekalenderjulekalenderjulekalenderjulekalenderjulekalenderjulekalenderjulekalenderjulekalenderjulekalenderjulekalenderjulekalenderjulekalender

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I år lager jeg som sagt også aktivitetskalender. Kutter ned på kakebakingen i desember og fokuserer på julekos sammen med familien min! Vi er også snart ferdige med alle julegavene, vi prøver på å få en rolig avslappet juleførstid, hvor vi i vår ellers veldig travle hverdag ikke har tid.

Lurer du på hvordan du legger opp en aktivitetskalender? Hvordan vet du at du orker å gjøre det du skrev når den dagen faktisk kommer og du er helt kaputt?

Jeg er veldig opptatt av at aktivitetskalenderen vår ikke skal handle om å gjøre mest mulig, dyrest mulig, masse status og show-off! Aktivitetskalenderen for meg handler om å tilbringe kvalitetstid sammen med familien min. Det er veldig viktig for meg at ikke alt skal koste penger, alle skal kunne ha en aktivitetskalender uten å føle at de ikke har råd, eller at de må prioritere bort noe. Mine barn får ikke pakkekalender, jeg har gått helt bort ifra det og bruker heller de pengene på utstyr som vi kan bruke sammen i denne aktivitetskalenderen. De får alikevel en sånn sjokoladekalender hver utenom.

På grunn av at det viktigste for oss er å ha kvalitetstid, har det ikke så mye å bety hvilken aktivitet vi gjør, men at vi gjør den sammen som familie, legger bort alt annet og bare koser oss i minimum en time. Barna har såklart noen ønsker som bowling, kino, bading osv, som jeg også har inkludert i kalenderen. Ellers er aktivitetene gjerne lage julepynt, bakedag, lage pepperkakehus, lage julekort, pynte juletre, filmkveld, tur i skogen, gå på besøk, juleverksted, for de som har snø, kan det være gå tur på ski, snømann, snølykt, akebakke osv osv. Mine favoritter fra i fjor er juleverksted og spillekveld, juleverksted kan bety hva som helst. Perle julepynt, tegne juletegninger, lage noe julepynt, her kan du gjøre hva som helst. Vi kjøpte inn i fjor- maling, tusjer til å tegne på porselen og til å tegne på tøy. Disse kan vi bruke i år igjen(en dyr utgift i utgangspunktet, men du får glede av den mange ganger), og hvert år har barna fått laget julegaver på denne måten. Billige kaffikrus fra IKEA med barnas tegninger på har blitt en stor hit på julaften!

Hvordan du skal få kalenderen til å fungere i praktisk går veldig fint om du er litt smart når du lager kalenderen.

julekalender

Jeg starter med å skrive masse alternative aktiviteter ned på et ark.

julekalender

Jeg lager klar en bok den jeg skriver inn tallene 1-24. Som du ser her har jeg bare fylt ut de to første. Det er fordi jeg ikke aner hvordan neste uke blir, samt at denne uken er så travel at jeg orker ikke å tenke så langt. Det jeg gjør nå videre er å fullføre kalenderen, uten å legge aktivitetene i kalender-eskene. I helgen eller til begynnelsen av neste uke når jeg har mer oversikt stapper jeg så bare oppi eskene de aktivitetene som passer de neste dagene. Det er veldig viktig å skrive ned i denne boken hvilken aktivitet som er plassert på hvilken dag. Da har du kontroll og det er lettere å planlegge dagene.

julekalender

Jeg klipper opp en del strimler som jeg fyller ut med en aktivitet på hver.

julekalender

Jeg har kjøpt masse slike små papp-esker som jeg bretter sammen.

julekalenderjulekalender

Lager nummerering. Denne gang har jeg blått for hverdag og rosa for helg. Klistrer et tall på hver eske.

julekalender

Alle eskene er klare!

julekalender

Enn så lenge får de ligge sammen med villsauen oppi en korg.

Til slutt vil jeg bare si at barna mine (Leah på 8) ELSKET denne kalenderen i fjor, ikke en gang kom hun hjem fra skolen og var lei seg fordi hun ikke hadde fått noen gave i kalenderen. Hun satt sånn pris på kvalitetstid sammen med oss at hun gledet seg hver dag til å åpne kalenderen og se hva vi skulle gjøre når hun kom hjem fra skolen.

Jeg håper du blir inspirert til å lage en aktivitetskalender til dine barn i år! Og siden jeg ikke kommer til å bake så mye i desember, kommer jeg til å lage en egen tråd her på bloggen som skal hete “julekalender”, slik at de som vil kan følge vår aktivitetskalender!

K.

PS: Alt jeg har brukt til denne kalenderen har jeg kjøpt på Søstrene grene! Billig og greit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *