Julemarked!

I helgen var det julemarked på kulturhuset på Åkra! Jeg hadde bakedag for barna på lørdagen og søndagen! Jeg vil våge å påstå at det ble en kjempesuksess, vi fikk over 40 barn innom på de to dagene! Det var kjempekoselig at så mange kom innom, det ble travelt, men det var veldig gøy! Håper de som kom innom synes at det var gøy også! Jeg har lyst til å dele noen bilder fra helgen med dere, noen har jeg tatt selv, mens noen har jeg lånt fra Åkrehamn Vekst sin facebook side! Lenger nede kan dere også se resultatet av kakene jeg pyntet på scenen.

julemarked

julemarked

julemarked

julemarked

julemarked

julemarked

julemarked

julemarked

julemarked

julemarked

julemarked

julemarked

julemarked

julemarked

julemarked

Masse søte og flinke barn som var innom! Veldig gøy!

I tillegg til å ha baking for barna, satt jeg en liten stund å pyntet to kaker i storsalen. Der var det mange som hadde stands og solgte mange flotte ting. Det var mange barn som kom bort og så på mens jeg dekorerte. Jeg hadde ikke så mye tid på meg, så det var ikke om å gjøre å lage perfekte kaker, men mer å vise hvordan man gjør og prate med de som lurte på ting i forhold til dekorering.

Kakene er ikke spiselige, jeg har pakket inn isopor som jeg har dekket med marsipan.

julemarked

julemarked

På pepperkake-kaken min har jeg kun brukt pepperkaker og RI (royal icing) som pynt. Pepperkakehusene skjærte jeg ut i ønskede størrelser og fasonger og pyntet så med RI og la de til å stivne. Deretter plasserte jeg dem på kaken og sprøytet RI rundt om kring for å etterligne snø. Her kan du bytte ut den hvite RI med RI i forskjellige farger, og godter på husene, så blir det mye mer stemning på kaken. Jeg hadde ikke tid desverre, men jeg har lyst til å prøve enda en slik, synes den ble så søt, og den lukter jo helt fantastisk!

julemarked

Frost kaken ble jo veldig populær blandt barna, og alle ville smake. Veldig enkel kake som er trekt med marsipan, RI rundt kanten nede og Olaf som er laget i marsipan. Hvordan du kan lage Olaf, finner du her. Ellers rundt på kaken har jeg hvite snøkrystaller som er trykt ut i marsipan.

julemarked

Til slutt så må jeg få skryte litt! Jeg vant et gavekort fra Åkrehamn Vekst fordi de syns også, slik som meg – at bakingen ble en kjempesuksess! Så det var veldig hyggelig å få en bekreftelse på at andre også syntes det!

Veldig travel, men veldig kjekk og innholdsrik helg denne helgen. I tillegg til dette laget jeg også 4 kaker, blandt annet musikk-kaken jeg la ut på søndag! Så nå skal det være godt med en liten kake-pause og kose meg med familien min! I desember kan du følge julekalenderen vår, her på bloggen.

Tusen takk for at du tittet innom bloggen min! Ha en fortsatt fin dag!

K.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *