Kaptein Sabeltann kake

kaptein sabeltann kake

Kaptein Sabeltann er populær som aldri før, og jeg har laget en del slike kaker. Jeg er veldig fornøyd med å bruke “pussleteknikk” når jeg lager disse kakene og hadde lyst å dele hvordan jeg gjør det. Jeg har skjært ut alle delene til denne kaken på frihånd, da jeg har laget denne et x antall ganger før har jeg god trening. Lurer du på hvordan jeg gjør det (med hjelp av bakepapir og blyant) kan du se her.

Du trenger noe sort, og hvit marsipan/fondant, og litt rødt og gult. En skarp kniv/skalpell eller modelleringskniv.

kapteinsabeltannkake

Først kjevler jeg ut hvit marsipan for å skjære til ansiktet til kaptein Sabeltann. Legg bakepapiret over og skjær ut etter tegningen du har tegnet på. Prøv deg gjerne på frihånd om du er stø på hånden.

kapteinsabeltannkake

Plasserer så detaljene i ansiktet, øyenbryn, øyne, nese, bart, munn.

kapteinsabeltannkake

Skjærer til håret.

kapteinsabeltannkake

Håret blir plassert på begge sider av ansiktet.

kapteinsabeltannkake

Skjærer så ut en hatt. Her fortsetter du bare med bakepapirtegningen og skjærer så nøyaktig som du klarer, til kantene her er det kanskje lettere på frihånd.

kapteinsabeltannkake

Hatten er på og har fått seg en gul kant.

kapteinsabeltannkake

Til slutt har jeg på et dødningshode på hatten. Da skal den settes på kaken.

kapteinsabeltannkake

Trakk en kake med blanding av oransje og gul, viser ikke godt på bildene.

kapteinsabeltannkake

Hode til kaptein sabeltann får komme på.

kapteinsabeltannkake

Navn og alder kommer opp på siden av kaken. Og til slutt rullet jeg en pølse i oransje marsipan til å ha rundt nederst på kaken.

kapteinsabeltannkake

Ferdig kake! Håper du ble inspirert til å prøve å lage en kaptein Sabeltann kake selv!

Lykke til!

2 Comments

 1. Berit Brandsberg

  Hei hei denne kaka såg kjekk ut, men jeg finner ikke “malen” til hvordan jeg kan lage ansiktet til sabeltan, kan du sende den på mail? Håper det, da er det en gutt som vil bli glad 🙂

  • bykajagun

   Hei Berit!

   Jeg har desverre ingen mal på kaptein sabeltann! Det jeg pleie å gjøre, er at jeg søker på google etter bilder som jeg har lyst til å kopiere. Så tegner jeg enkelt over på bakepapir direkte fra ipaden/dataen, og skjærer så ut! Du kan nok også skrive direkte ut fra dataen på vanlig ark og skjære ut etter det. For eksempel kan du søke på tegninger av kaptein sabeltann, da får du renere linjer, som er lettere å følge!

   Lykke til!

   MVH Kaja!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *