Kill the cake!

killthecake

Denne kaken ble jeg inspirert til å lage min versjon av da jeg kom over et bilde på Pinterest! Der er det så mye moro, og har du ikke vært der enda, anbefaler jeg deg å teste det ut! Alt du kunne tenke deg, kan du finne inspirasjon til der!

Snart er det Halloween og jeg ser at søken etter Halloween inspirasjon er stor blandt folk som kommer inn på bloggen min! Jeg har tatt litt av i år, jeg hadde så mange ting jeg ikke fikk gjort i fjor! Pga helsen har jeg enda flere prosjekter til neste år, da jeg er litt begrenset i hvor avanserte kaker jeg kan bake nå. Gleder meg til det da!

Men tilbake til denne kaken!

I prinsippet kan du bake hvilken som helst kake, kle den inn i hvit krem og helle rød krem/saus over!

Jeg hadde lyst å prøve meg på en kombinasjon bestående av hvit vaniljekake, sitrongele og italiensk marengskrem!

Her kommer oppskrift!

Steg for steg på denne vaniljekaken kan du finne her.

Vaniljekake:

125 gram smør

3 dl sukker

3 eggehviter

1 ts vaniljeekstrakt el 2 ts vaniljesukker

3,5 dl mel

2,5 ts bakepulver

en klype salt

2 ss melk

Pisk sammen smør og sukker til hvit smørkrem. Pisk så inn en og en eggehvite, godt! Ha over vaniljeekstrakt. Ha de tørre ingrediensene over i røren sammen med melken. Bland godt sammen!

Ha over i en kakeform på 20 cm. Stekes i midten av ovnen på 180 grader i 40-45 minutter.

vaniljekake

Avkjøl på rist!

Geleen inni kaken: (lages dagen før montering)

1 pk sitrongele

3,5 dl kokende vann

Rød konditorfarge

1 kakeform på 15 cm

killthecake

Kok opp vannet og rør ut gelepulveret. Jeg vil ha sitron da jeg liker den best så jeg tilsetter rød konditorfarge. Du må gjerne bruke en annen smak! La avkjøle i en kakeform på 15 cm til den er helt stiv.

Italiensk marengs:

4 eggehviter

1/2 ts sitron

2,5 dl sukker

1,25 dl vann

killthecake

killthecake

Pisk eggehvitene til de skummer.

killthecake

Ha sukker og vann i en kjele og varm opp til mellom 115 og 121 grader. (bilde er før jeg varmer sukkerlaken opp)

killthecake

Hell over sukkermassen mens kjøkkenmaskinen går på fullt. Viktig at du ikke treffer selve vispen, da vil det bli klumper i kremen. Prøv å treffe ned i kremen.

killthecake

Pisk videre i 10 minutter.

Da er kremen klar!

Geleen oppå kaken:

1 pk sitrongele

2 ,5 dl kokende vann

rød konditorfarge

Kok opp vannet og pisk ut gelepulveret. Ha i konditorfarge og sett geleen til å stivne. Den skal ikke stivne helt, for den skal helles over kaken og stivne ferdig der. Det som er kult med å bruke gele som blod, er at før du heller den over kaken så pisker du den skikkelig, og får masse luftbobler i geleen. Da ligner det veldig på skikkelig blod!

Montering:

killthecake

Skjær opp vaniljekaken.

killthecake

Smør over et tynt lag med marengskremen.

killthecake

Legg på geleen som er ferdig stivnet. For å få den ut av kakeformen kan du holde den under varmt vann i 2 sekunder. Noe mer enn det og den vil smelte igjen. Så vær forsiktig.

killthecake

killthecake

Smør over et tynt lag over geleen før du sprøyter litt krem rundt og legger på toppen av vaniljekaken. (Jeg brukte altfor mye krem inni kaken, så på bildene ser du at de tyter ut på midten. Ikke fornøyd med det, men det ble slik når jeg skulle stappe kniven ned i kaken, så bruk en skarp kniv eller ikke bruk for mye krem.)

killthecake

killthecake

Så skal du smøre hele kaken inn med krem. Dekk godt til overalt med krem. La hvile littegrann mens du gjør klar “blodet”!

killthecake

killthecake

Pisk opp geleen som skal på toppen og hell den over toppen på kaken. La den renne litt ned rundt kanten.

killthecake

killthecake

Kronen på verket er en kniv som du stikker ned i midten av kaken. La kaken avkjøle seg til geleen har stivnet! Da er kaken klar til å spises!

killthecake

killthecake

Velbekomme!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *