Nytt kjøkken

kjøkken

Kjøkkenet vårt slik det ser ut i dag!

Kjøkkenet er husets hjerte hos meg! Jeg bruker store deler av dagen min i dette rommet, og jeg elsker å bake og lage mat! Da vi først kjøpte huset og satt oss ned å skulle planlegge, hadde jeg veldig lyst til å forandre på planløsningen, slik at jeg fikk et kjempestort kjøkken! Jeg la alt i kjøkkenet og prioriterte verken bad, soverom eller garderobe. Jeg følte vel at kjøkkenet ikke var stort nok med tanke på oppbevaringsplass, og jeg hadde veldig lyst på større kjøkken enn hva jeg har i dag.

kjøkken

Da vi overtok huset, og jeg fikk målt skikkelig og tenkt meg om, fant vi ut at kjøkkenet var stort nok som det var, og vi fikk også prioritert større “master” bad, walk in closet og beholde samme størrelse på soverommet. Det er ikke bare bare å skulle sitte å planlegge utifra tegninger når man allerede har et hus med 4 vegger å forholde seg til. Når jeg må velge, blir jeg veldig ubesluttsom og må se ting for meg før jeg klarer å bestemme meg.

Kjøkkenet blir alikevel helt forandret. Vi fjerner 2 av veggene, og får en åpen løsning ut mot stuen og trappen. En øy i midten av rommet, for å hente litt skap-plass som vi mister sammen med veggene. Vi har veldig flott utsikt fra stuen og kjøkkenet, så vi hadde lyst til å få det så åpent som mulig slik at vi kan nyte utsikten. Vi bytter derfor også ut vinduene, så det skal bli spennende å se, hvordan det blir.

kjøkken

Vi har gått for sort Epoq kjøkken fra Elkjøp. Alt blir faktisk sort, ikke eikeplate på øyen slik som på bildet. Sort benkeplate, sorte håndtak, sort vask og blandebatteri. Ovn og mikro er også sort, så her er det ikke mye som skal skille seg ut. Jeg håper at det blir så bra som jeg har sett for meg! Kjøkkenet blir noe lignende bildet. Dette har jeg tegnet selv i Ikea sitt tegneprogram. Egentlig hadde jeg planlagt dobbelt opp med både ovn og mikro, men vi bestemte oss for å ha to kjøkken i huset veldig tidlig i prosjektet, så da droppet jeg dette. Det gikk mange timer med for å finne utav hvilken løsning som ble best, vanskelig å bestemme seg!

epoq_garanti_edge_svart_eik

Forelsket meg helt i dette bildet, så jeg håper at det blir bra når vi får alt på plass!

K.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *