Kongle kake

I helgen var vi i årets første 30 års dag. Vi er mange i vår vennegjeng som skal feire sine 30 år i år, så vi har mye gøy å se frem til!

kongler

Jubilanten denne gang ønsket seg en enkel kake, siden hun skulle bruke kongler som borddekorasjon, ble det rett og slett kongler som tema på kaken også. Sjokoladekake i begge etasjer, en med oreokrem og en med ostekrem blandet med bær. All pynt er marsipan foruten det grønne som er rosmarin. (passet ikke så godt med smaken, var kun med for å få utseende riktig). Her vil jeg vise hvordan jeg har laget konglene.

Du trenger marsipan og en saks. Gjerne en liten en.

kongler

Form en klump slik.

kongler

Start med å klippe opp rundt. Jeg glemte selvsagt å ta bilde av hvordan jeg klippet. De neste bildene har jeg tatt i dag kun for å vise hvordan jeg klippet.

kongler

IMG_1490

IMG_1493

Holder saksen på skrå og klipper den i “konglen. Klipper helt gjennom og trekker saksen bort.

kongler

Klipp så videre rundt hele veien over der igjen. Prøv å klippe slik at de legger seg mellom hverandre slik som konglene er naturlig.

kongler

Fortsett rundt .

kongler

kongler

Jeg holder øverst på tuppen mens jeg klipper. Underveis vasker jeg av saksen for den blir veldig klissete og da tar den med seg marsipanen når du klipper. Det er ikke meningen at konglene skal bli perfekte. De blir mere naturtro om du bare lar alle sjønnhetsfeiliene få være der.

kongler

kongler

Klipp opp helt til du har klipt opp hele. La de stå å tørke og ikke ta på konglene der du har klipt. Da vil de miste fasongen.

kongler

Jeg laget en del, laget litt forskjellige størrelser. Syntes de ble veldig fine.

kongler

kongler

Kaken er to etasjer og er blitt trukket i hvit marsipan. En tynn sort stripe langs kantene nede er alt jeg har på. Så ble konglene plassert. Da jeg la konglene på kom min datter bort å spurte om ikke det var veldig uhygienisk å ha kongler på kaken som folk skulle spise. Om jeg ikke var redd for bakterier. Da måtte jeg le, og si meg veldig fornøyd med resultatet med marsipankonglene mine. Rosmarinen som jeg har med er kun der for å få litt grønt.

kongler

Jubilanten ble jo 30 så det måtte også få komme på kaken! Syntes denne kaken ble riktig så fin. Helt enkel med enkle detaljer.

Håper du syntes det var en grei steg for steg på konglene. Har du en annen fremgangsmåte setter jeg stor pris å få høre.

K.

2 Comments

    • bykajagun

      Heia Agathe! Det har eg! “Sjokoladekake med rømme” oppskriftå har eg brukt her, og inni har eg “oreokrem med fløte” og “bringebærkrem” en, men eg har o jordbær og blåbær i den, i denna kakå!

      Kaja! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *