Kvikk-lunsj kake

Denne helgen var vi i selskap hos to av mine tantebarn. Pga tidspress ble det ikke den vanlige marsipankaken, men en kvikk-lunsj kake jeg endte opp med å ta med. Jeg har laget denne kaken en del ganger før, veldig koselig å ha med seg på jobb eller familieselskap rundt påsketider. Den blir også mye brukt i selskaper, dåp, bryllup og konfirmasjoner. Du kan pynte den akkurat som du vil. Her kommer min fremgangsmåte på hvordan jeg lager kaken.

kvikklunsjkake

For det første så kan du ha hva du vil inni kaken. Sjokoladekake, vaniljekake, bløtkake, ostekake, her er det bare å velge det du liker best, så er det litt greit at det smaker godt ilag med kvikk-lunsj sjokoladen da.

Jeg har valgt sjokoladekake med oreokrem.

kvikklunsjkake

Skjærer kaker i to og setter nederste del på et fat.

kvikklunsjkake

Jeg har en slik ring som jeg kan stille, den er helt genial på slike kaker og for eksempel ostekaker. Setter den rundt og har bakepapir rundt i formen. Strammer godt til slik at det blir tett. Har du ikke slik ring, kan du lage DIK med smørkrem for eksempel, eller du kan ha kaken i flere lag og heller ha mindre fyll mellom hvert lag.

kvikklunsjkake

Pisker sammen en oreokrem og har den så over kakebunnen.

kvikklunsjkake

Trykker så på øverste kakebunnen og klapper den godt nedpå for å være sikker på at kremen under er gjevn. Settes så kaldt i ca 3 timer, eller gjerne natten over(dekk den da gjerne til på toppen.)

kvikklunsjkake

Et bedre bilde av hvordan kakeringen ser ut.

kvikklunsjkake

Etter 3 timer tar jeg av kakeringen.

kvikklunsjkake

kvikklunsjkake

Tar bort bakepapiret og jeg sitter igjen med et perfekt resultat.

kvikklunsjkake

Jeg har spart på litt av oreokremen(før jeg hadde i oreo). Den bruker jeg nå til å smøre rundt på kaken.

kvikklunsjkake

kvikklunsjkake

Denne kaken er 20 cm diameter. På denne kaken brukte jeg 10 stk kvikk-lunsj sjokoladeplater. Det går mye mer enn du tror.

kvikklunsjkake

kvikklunsjkake

kvikklunsjkake

kvikklunsjkake

Plasser sjokoladeplatene rundt kaken til du har fått dekket hele kaken. Er du ekstra nøyen sjekker du at fuglene på sjokoladene er vendt samme vei. Nå kan du gjøre hva du vil videre. Fylle gropen med sjokoladekuler, non-stop, krem og bær, osv osv.

kvikklunsjkake

Jeg valgte å bruke resten av ostekremen på toppen og ha sorte og rosa hjerter over.

kvikklunsjkake

Disse har jeg kjøpt på søstrene grene. De rosa kan jeg anbefale, de sorte likte ikke barna engang.

kvikklunsjkake

Tømte de bare over.

kvikklunsjkake

Fant et rosa og et sort bånd som jeg festet rundt kaken. For å slippe at sjokoladeplatene faller ned når kaken skal serveres er det veldig viktig at den får stå kaldt frem til servering. Begynner kremen under å smelte, vil også sjokoladen sige ned.

kvikklunsjkake

kvikklunsjkake

kvikklunsjkake

Kjempekoselig kake! Faller i smak hos både store og små!

kvikklunsjkake

IMG_1533

Her er to kaker jeg har laget tidligere. En med non-stop og en med sjokoladekrem og påske-egg!

Håper du fikk lyst til å lage en slik kake selv. Veldig gøy å lage!

Lykke til!

K.

11 Comments

  • bykajagun

   Hei Kristin!

   Reiret er faktisk brun marsipan som jeg har skjært i remser. Men du kan også bruke sjokoladekrem som du putter i en sprøytepose og har en slik gresstip på. Så sprøyter du ut et reir med denne tipen. Da det størkne før du legger eggene på plass.

   MVH Kaja! <3

 1. Silje

  Hei! Lurer på om du bruker samme målene på kaken i 20cm, som på langpanne? Blir ikke det litt mye? 🙂 Jeg tenkte å lage denne i 20cm rundform.

 2. ***

  heihei! denne kaken så kjempe god ut! vi gjerne lage den til imorgen men trenger bare ingrediensene/oppskriften hehe ? hadde satt så sinnsykt pris på svar

  • bykajagun

   Heihei! Så gøy at du fikk lyst til å lage denne kaken. Du finner oppskrift på sjokoladekake her på bloggen min! Søk på sjokoladekake med rømme, og fyllet i denne kaken er oreokrem, men du kan velge selv hvilket fyll du vil ha!

   Lykke til!

   MVH Kaja! 😀

 3. Benedicte M

  Hei ☺️ Brukte du like mye oreo krem som i den oppskrifta det linker til i denne oppskrifta? 🙂 Jeg skal lage akkurat denne kvikklunsjkaka bare med blå og hvit pynt 🙂

  • bykajagun

   Hei Benedicte!

   Belkager sent svar, jeg er ikke her inn så ofte om dagen. Jeg bruker å øke oppskriften litt, bruker 3 dl fløte, 300 gram philadelphia ost(family pack) og 2,5 dl melis, da får du godt med fyll! Trenger du ikke så mye, eller du synes det er lettere å kjøpe vanlig pakke med ost, kan du bruke den som jeg linker til her!

   Masse lykke til! 😀

   MVH Kaja!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *