Leeds United kake

IMG_1152

Denne kaken har jeg laget til en 50 års dag! Pappaen til min venninne er stor fan av Leeds United, så da fikk jeg i oppdrag å lage en kake som han kunne sette pris på. Siden det var til en 50 års dag ville jeg lage den enklere og mer elegant enn hva jeg normalt gjør.

Inni kaken er det sjokoladekake med ostekrem og bær. Trukket med hvit marsipan, og detaljer i gult og blått. Jeg gikk for mørkeblått, da jeg synes det passet best i denne sammenhengen. (fant logo i både lyseblått og mørkeblått på nettet)

Jeg tok bilder underveis, hvordan jeg laget logoen som jeg har på toppen av kaken.

leeds kake

Først tegner jeg av logoen på bakepapir. Finner og zomer riktig størrelse på bilde jeg vil “kopiere” på ipaden, og tegner over. Du ser kanskje at strekene ikke er riktig rette osv, men det ordner jeg på når jeg skjærer.

leeds kake

Legger så papiret over marsipan som er kjevlet ut.

leeds kake

Skjærer ut etter tegningen med en skalpell, og slik ser det ut når jeg er ferdig.

leeds kake

Her har jeg fjernet det som skulle bort. En slik kniv som ligger ved siden der er kjempegrei å ha, den bruker jeg til alt!

leeds kake

Her har jeg gått over med denne plastikk-kniven og gjevnet ut alle kantene.

leeds kake

Skjærer ut bakgrunnen i blått på samme måte som over.

leeds kake

Monterer de to delene over hverandre.

leeds kake

Bruker samme malen videre til å skjære ut de siste detaljene.

leeds kake

Plasserer den hvite delen på plass. Denne skal det males på, og det tok meg en del omganger før jeg sa meg fornøyd. Innkjøp av veldig tynn malerkost er notert! Vanskelig.

leeds kake

LUFC i løkkeskrift på plass i midten. Disse er malt på med gelepasta-farge. Den lile logoen helt øverst har jeg laget utav hjerteutstikker, en rund utstikker som jeg festet 5 sirkler på, til slutt litt hvit detalj rundt for å føre det hele sammen. Dette kan nok gjøres mye bedre, men jeg synes det ble “close enough”.

leeds kake

Her er sluttresultatet.

leeds kake

Rundt kaken nederst har jeg to båd over hverandre. Gult og blått. Bokstavene har jeg trykket ut og det står Leeds United Football Club og navnet og alderen på bursdagsgutten!

Tusen takk for at du tok deg tid til å titte innom. Legg gjerne igjen en kommentar om du har lyst til det. Prøver du deg på en slik kake synes jeg det er veldig gøy om du deler bilde, gjerne på Instagram eller Facebook! Lykke til!

K.

2 Comments

  • bykajagun

   Hei Wenche!

   Her har jeg to kniver, den ene er en skalpell som jeg har kjøpt på søstrene grene, den gule har jeg kjøpt på ebay. Den er en del av et modellerings-sett! Akkurat nå har jeg en giveaway gående, om du ser på giveaway i margen. Der ser du settet. Du må gjerne delta i konkurransen, info finner du på samme sted!

   MVH Kaja! <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *