Mais horn

I går testet jeg ut en ny oppskrift, mais horn. Et av de stedene jeg elsker å gå å spise i Haugesund, er Naturbakst. De har så mye godt og jeg bare elsker maisbrødene deres. Jeg hadde lyst å prøve selv, å bake noe lignende. Så her kommer oppskriften jeg laget i går. Min deig ble som vanlig veldig våt/klissete, og det delvis pga maisene. I oppskriften under har jeg justert væskeinnholdet, da det er vanskeligere å jobbe med våte deiger. Juster væsken helt i slutten slik at du får en deig som du er komfortabel å jobbe med.

mais horn

Jeg doblet oppskriften og lagte store horn. Oppskriften nedenfor rekker til 8 store horn, eller 16 vanlige. Doble gjerne oppskriften for disse er kjekke å ha i frysen.

500 gram mel

1 dl sesamfrø

3 ts tørrgjær

2 ss sukker

1 ts salt

1 boks med mais(gjerne bruk litt ekstra)

3,5 dl lunken melk

100 gram smør

mais horn

mais horn

Mos maisene med en stavmikser eller foodprosessor.

mais horn

Ha alt det tørre i bollen.

mais horn

Tilsett 3 dl av melken og elt deigen sammen.

mais horn

Ha over maisen og elt den godt inn i deigen.

mais horn

Ha mykt smør i biter oppi deigen og elt godt inn.

mais horn

Spe på med resten av melken til du får ønsket konsistens.

mais horn

Sett til heving i ca 1 time.

mais horn

Deigen min ferdig hevet.

mais horn

Del deigen i ønskede emner. Hvert emne gir 8 horn, så anbefaler ikke at du deler deigen i mer enn 2. da blir horna veldig små. Du kan også rulle dem ut på annen måte. Rundstykker, hamburgerbrød osv.

mais horn

Kjevle ut deigen. Jeg fester alltid deigen rundt til kjøkkenbenken, da ligger den stødig.

mais horn

Skjær til emnene med et pizzahjul. 8 stk.

mais horn

Rull opp. Siden jeg jobber med våt deig måtte jeg bruke en del mel til å kjevle disse ut. Pass på at du ikke knar inn for mye, da vil baksten bli tørr.

mais horn

Satte horna mine over vannbad i vasken for å heve. Pass på, ca 15 minutt over vannbad eller 30 minut i romtemperatur.

mais horn

Jeg glemte mine litt ut, og de hevet seg veldig store. Penslet med melk, men du kan gjerne pensle med egg om du ønsker en varmere farge på baksten.

mais horn

Stekes i midten av ovnen på 200 grader varmluft. 225 grader med over og undervarme. Ca 13-18 minutt avhengig av hvor store horn du lager. Her er det mye smør og sukker i baksten, så den tar fort farge. Sjekk ofte slik at de ikke blir for mørke. Avkjøles på rist.

Kan tenke meg at disse er fantastiske med taco, pizza, eller annet fyll. Kanskje ost og skinke eller bacon og friske urter. Nam!

Ha på det du liker. Salat, egg, reker, majones, løk, eggesalat, paprika, agurk osv. Skikkelig kafemat! Godt!

Jeg hadde ost på mine, det var veldig godt! Nyt!

Jeg må jo si at de ble ikke like gode som de jeg får på Naturbakst, men jeg kommer hvertfall til å bake med mais igjen, neste gang kommer jeg til å ha enda mer mais i horna, kanskje tilogmed prøve en grovere deig. Det er jo så godt!

Håper du fikk lyst til å prøve å bake med mais du også! Gøy at du tok turen innom bloggen min i dag. Ha en fortsatt fin dag!

Velbekomme.

K.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *