Naken kake – sjokolade

Mange lurer på hvor jeg gjør av alt det som jeg lager, og svaret er faktisk at det meste blir gitt bort til familie, venner og jobb. Det er umulig for meg/oss å spise opp alt som blir laget så da er det gøy å få gitt det bort. I forgårs hadde jeg en ekstra sjokoladekake som jeg hadde lyst til å gi bort. I tillegg hadde jeg vært å handlet deilige Jelsa-jordbær, som jeg hadde lyst til å bruke. Resultatet ble en “naken-kake” som fant veien til Vea sykehjem. Vi har en slektning som bor der for tiden, så ekstra gøy å få gjøre stas på personalet som gjør en fantastisk jobb der borte! Jeg håper at kaken smakte!

sjokoladekake

Jeg begynner med å bake en sjokoladekake. Du kan bruke hvilken sjokoladekake du vil, og la den gjerne hvile i kjøleskap natten over så den får satt seg skikkelig. Da blir kaken mer stabil. Jeg har brukt denne kaken og stekt i 20 cm former.

sjokoladekake

Når kaken er klar, deler jeg den i 3 deler.

Pisker opp en krem laget av 5 dl fløte og 6 ss oboy. Hvordan ser du her.

sjokoladekake

sjokoladekake

Legger toppen av kaken på et kakefat og sprøyter ut krem på kaken. Du trenger ikke å bruke sprøytepose, det har jeg bare gjort for at det skal se penere ut.

sjokoladekake

Skjærer så opp masse jordbær og har over kremen.

sjokoladekake

Legger på midten.

sjokoladekake

Gjentar prosessen med krem og jordbær.

sjokoladekake

Legger på toppen på kaken. Sprøyter så ut resten av kremen på toppen av kaken.

sjokoladekake

Pynter med jordbær i midten og kaken er klar! Perfekt for sommerfesten!

sjokoladekake

Da er det bare til å nyte!

Velbekomme!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *