Ostekake med creme fraiche og bær

Denne kaken har jeg funnet på www.detsoteliv.no. Dette er en av mine absolutte favorittkaker, og denne har jeg baket i mange år. I den orginale oppskriften blir det brukt vanlig kjeksbunn, noe som jeg er litt lei av, så her kommer jeg til å vise en variant med havrebunn. Jeg har laget denne kaken med oreobunn, safarikjeksbunn, mandelbunn. Det er lov å prøve seg frem å bruke det man synes er godt selv.

ostekake

Først skal jeg vise havrebunnen.

2 egg

2 dl sukker

2 ss hvetemel

1 ts bakepulver

4 dl havregryn (små, lettkokte)

havrebunn

Ha eggene i en bolle.

havrebunn

Pisk inn sukker til en luftig eggedosis.

havrebunn

Bland det tørre godt.

havrebunn

Bland det så inn i eggedosisen.

havrebunn

Hell over i en smurt form.

havrebunn

Stekes midt i ovnen på 180 grader i 30 minutt. Avkjøl i formen.

havrebunn

Skjær ut kaken, vask ringen og sett den på igjen. Jeg bruker en bakering når jeg skal over på denne delen. Fester bakepapir rundt kanten slik at det blir en fin kant på ostekaken når den er ferdig.

Så skal vi lage ostekaken.

Ingredienser:

300 g philadelphia ost naturell

6 dl crème fraîche (2 pk)

150 g melis

2 ts vaniljesukker

3 dl kremfløte

1 pk sitrongelé

1,5 dl kokende vann

ostekake

Pisk sammen creme fraiche, osten, melis og vaniljesukkeret. Pisk det på full hastighet, slik at det blir stivt.

ostekake

Imens løser du opp geleen i vannet.

ostekake

Jeg heller fløten rett oppi osteblandingen, men du kan også piske den for seg selv og deretter blande de to kremene sammen. Jeg heller fløten rett oppi for da føler jeg at jeg får blandet kremene bedre sammen. Bare husk å passe på at du ikke pisker for mye, da kan røren skille seg. Det skal bli en tykk masse.

ostekake

Her er min klar.

ostekake

Da skal geleen oppi. Den skal fortsatt være litt varm.Hell i en tynn stråle mens kjøkkenmaskinen går på medium hastighet.

ostekake

Da er den klar! Nam!

ostekake

Hell røren over i formen og sett kaldt. Ca 4 timer i kjøleskap eller natten over.

ostekake

Når kaken er klar, tar du bort ringen og fjerner bakepapire. Sett på et fat.

ostekake

Da er kaken klar til å pyntes. Jeg liker å bruke bær, men du kan pynte med det du ønsker.

ostekake

Blåbær, jordbær og kiwi!

ostekake

Nam! Denne kaken hadde jeg med meg i klubb!

ostekake

Da min datter hadde bursdag forrige uke laget jeg denne varianten av denne kaken. Mandelbunn var veldig godt, og i stedet for å ha sitrongele, brukte jeg bringebærgele. Det ble veldig godt! Så prøv deg frem med dine favorittsmaker. Mandelbunn finner du oppskrift på her.

Velbekomme! Dette er den beste ostekaken jeg vet og jeg er sikker på at du også vil bli veldig fornøyd med denne kaken!

K.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *