Ostekrem med smør

I går laget jeg oreocupcakes. Disse finner du her.  Jeg frostet disse med ostekrem med smør og sitron. Jeg hadde bare 150 gram med philadelphiaost, så min oppskrift er laga utifra dette, men du kan enkelt justere oppskriften etter hvor mye du trenger. Denne oppskriften var nok til å froste de 14 cupcakesene jeg fikk ut av oppskriften jeg laget i går. Her kommer oppskrift!

ostekrem

Ingredienser:

150 gram philadelphia ost

150 gram mykt smør

ca 200 gram melis (jeg brukte litt mindre, da jeg ikke vil ha det for søtt, prøv deg frem)

Sironsaft (har du fersk sitron er dette det beste, men jeg brukte på flaske)

ostekrem

Start med smøret, pisk det luftig. Ha så osten oppi, pisk disse godt sammen.

ostekrem

Ha så i melisen, litt etter litt, prøv deg frem på smak.

ostekrem

Til slutt har du i sitron. Pisk til en gjevn krem.

ostekrem

Det kan være en ide å pakke kremen inn og la stå og tykne litt i kjøleskap før du sprøyter den på dine cupcakes. Jeg hadde de over i en sprøytepose, brukte en stjernetip og trykket ut slik at jeg fikk fint mønster på cupcakesene.

ostekrem

Til slutt strødde jeg litt perler og spiselig glitter over toppen. Prøvde med litt forskjellig.

ostekrem

 

ostekrem

 

ostekrem

Denne kremen er også god som fyll i kaker sammen med for eksempel oreokjeks, topping på gulerotkaker ol.

 

Velbekomme!

5 Comments

    • bykajagun

      Hei Maj! Den kan fryses! Dersom du tenker å fryse kremen for så å pynte en kake el. med etter den er tint, er ikke dette noen god ide. Kremen blir samme konsistens som en mousse når den stivner, så den sprikker dersom du rører i den etter at den har stivnet.

      Kaja!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *