Pipeprosjekt fra begynnelse til nå!

Det er helt utrolig å se på før og etter bildene av pipen! Sebastian har gjort en kjempejobb, både med riving og bygge opp! Jeg er så fornøyd! Ser jeg skriver dette mye i innleggene mine nå etterhvert som vi blir ferdige, men det er så deilig å være fornøyd, så hvorfor ikke skrive det! Har jeg jo noe å gå tilbake å se på, når jeg om noen år er drita lei, så kan jeg se hvor fornøyd jeg en gang var! tihi!

img_2174

pipe

Pipen har gått fra å være rød, murstein og dekke hele veggen. I tillegg så stod det en diger peis sammen med pipen, og nå er alt borte!

peis

img_2180

Først måtte vi rive peisen, og det kan du lese mer om her! Vi fikk åpnet opp hele stuen og kjøkkenet. Senere viste det seg at vi ville bygge litt opp igjen. Det ble litt vel åpent, og det passet best at peisen kom ved siden av pipen.

Vi har også en pipe i 1. etg og den har fått samme behandling!

peis

peis

Først malte Sebastian pipen med fliselim, og så måtte de(Sebastian og pappa) støype pipen med betong. Forferdelig tung jobb som vi fikk alle erfare at vi(les vi) ikke skal ta på oss igjen! Du kan tro at humøret ikke var på topp da jeg så forsiktig jeg kunne, sa vi måtte gjøre noe mer med den!

peis

Pipen oppe

peis

Pipen nede

Sebastian kjøpte betongsparkel, og da jeg endelig vågte meg bort i huset for å se, var han i strålende humør, for dette var visst mye bedre å jobbe med! Og ikke minst, så ble pipen dritlekker!

peis

Pipen nede

img_2221

img_2222

Pipen oppe, før maling

Pipen nede skal vi male, men pipen oppe vet vi fortsatt ikke hva vi skal gjøre med! Jeg elsker den slik den er. Kikker rundt meg og alle vegger og linjer er så “perfekte”, jeg likte veldig godt at pipen er så “rå” som den er nå. Alt trenger ikke å være helt 100 %! Sebastian vil male, han liker ikke at den er uferdig. Jeg tenker at det meste i huset er gjort av oss, og da er det jo litt gøy å vise det frem også! Vi har enda ikke blitt enige, så vi er usikre på hva som skjer med den!

peis

Pipen med kalkmaling

Jeg har nå malt pipen og velger å la det som jeg har skreve over stå, fordi jeg er ikke sånn veldig fornøyd med resultatet.

img_2228

peis

Pipen nede er grønn og fin, akkurat som veggene rundt, og oppe malte jeg pipen hvit. Det ble fint og alt sånn, men jeg syntes det var mye finere når den var ubehandlet. I et forsøk på å få den noe samme farge igjen, malte jeg den med kalkmaling, type smooth white, men jeg er ikke overbevist på at det ble noe fint. Nå står jeg å tenker på om jeg skulle malt den sort eller kanskje mørkegrønn… Peisen er i hus, så jeg må kjappe meg, for denne skal på plass, så vi får se hva jeg ender opp med! Skal oppdatere!

Har du en slik gammel pipe som du vil gjøre ny, anbefaler jeg deg å bruke profesjonelle. IKKE fordi jeg ikke er fornøyd med jobben, for det er jeg virkelig! Superstolt og fornøyd nå som den er ferdig. Ikke så mens jobben pågikk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *