Rabarbra kake

Nå er det sommer og et av mine søte barndomsminner er rabarbra fra hagen sammen med en skål med sukker. Surt og søtt, og kjempegodt! I helgen hadde vi bursdag for kjeresten min og jeg hadde lyst å lage en rabarbra kake. Sammen med vanilje er blir det både surt og søtt, og smaker akkurat som barndom! Her er en enkel kake som jeg egentlig pleier å ha epler i, du kan også blande epler og rabarbra om du ønsker det! Blir kjempegodt.

rabarbra kake

3 store egg

2 1/2 dl sukker

150 gr smelta smør

1 1/2 dl vaniljesaus

3 dl mel

2 ts bakepulver

Forhev ovnen til 200 grader.

rabarbra kake

Pisk egg og sukker til eggedosis.

rabarbra kake

Smelt smøret. Ha smør og vaniljesaus over i eggedosisen.

rabarbra kake

Ha over mel og bakepulver og rør godt inn.

rabarbra kake

Skjær rabarbraen opp i biter. Jeg har brukt 2 store rabarbraer her, men jeg kunne godt ha brukt 4 stk. Da kaken ble høy og det ble litt lite rabarbra i forhold til kake. Dryss gjerne sukker og kanel over bitene.

rabarbra kake

Jeg har først et lag med rabarbra i bunnen. Denne oppskriften passer i en 20 cm form. Jeg har smurt formen med smør og mel før jeg har røren i.

rabarbra kake

Røren over og rabarbra på toppen. Dytter de litt ned i deigen. Neste gang kommer jeg til å dele røren i to og ha et lag med enten epler eller rabarbra i midten på kaken også. Anbefaler det!

rabarbra kake

Drysser godt på med sukker og kanel på toppen.

rabarbra kake

Steker kaken i midten av ovnen på 200 grader i ca 40 minutt. Skru gjerne ned litt på slutten da den kan bli litt godt stekt på toppen.

rabarbra kake

La den avkjøle, eller server varm sammen med krem eller is!

rabarbra kake

Mmmmm, kjempegod! Velbekomme!

K.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *