Riving av murvegg

Den første mnd etter at vi overtok huset vårt har vi vært i full aktivitet med riving av vegger, tak og gulv i hele huset. Alt skal bort for å enkelt kunne gjøre klart til nye vvs-rør og elektrisitet. For en jobb!

Heldige som vi er, har vi fått mye hjelp av venner og familie til dette, veldig tungt arbeid, og når alt skal bort er det veldig mye jobb også!

En av de veggene jeg var mest spent på å få fjernet er veggen som står mellom kjøkkenet og stuen. Det er nok den veggen som har mest å si for åpenheten i huset, og når vi får fjernet den andre veggen på andre siden får vi se hvor åpent det kommer til å bli. Dette er en bærevegg, så den kan vi ikke fjerne før snekkeren har vært på loftet å fikset bæringen.

murvegg

murvegg

Murveggen før.

murvegg

murvegg

murvegg

murvegg

murvegg

Etter!

Rommet ble helt nytt! Tungt å rive murvegg. Vi fjernet veggene på kjøkkensiden, og brukte slegge til å knuse murveggen ned. Fantastisk tungt, men når man er motivert, går det alikevel fort, og belønningen var like stor som jeg hadde sett for meg! Fantastisk med lyset som strømmer gjennom hele etasjen. Gleder meg til veggen på andre siden også kommer ned. Hele 4 meter med vegg skal bort der, så kjøkkenet vil forhåpentligvis føles større siden gangen også vil bli en del av kjøkkenet nå.

Nå som rivejobben er ferdig, blir det gøy å se forandringene etterhvert som vi skal bygge ting opp igjen og få ting på plass!

K.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *