Rundstykker med frø

I går laget jeg disse deilige rundstykkene til lunsj! Jeg elsker frø og vanligvis har jeg de i deigen, men denne gang ville jeg prøve å ha de på utsiden. Siden frøene blir værende på utsiden får de veldig god smak, samtidig som de blir veldig spø! Kjempegodt!

rundstykker

Jeg laget en vanlig oppskrift på rundstykker. Jeg har laget steg for steg på deigen før, så om du ønsker bilder kan du se her.

Oppskrift.

3,5 dl fingervarm melk eller vann

1 ss sukker (kan sløyfes)

1ts salt

ca 3 ts tørrgjær

ca 500 gram mel

50 gram romtemperert smør (kan byttes med olje/kesam osv)

Frøene skal ikke i deigen, og du kan bruke frø du selv liker. Disse nedenfor brukte jeg.

linfrø

sesamfrø

solsikkefrø

Jeg blander det tørre i en bolle, også gjæren. (Du kan også blande gjæren i vesken, men jeg synes det er likegreit å ha det i med melet.)

Setter kjøkkenmaskinen på og tilsetter vesken til jeg har ønsket konsistens på deigen. (deigen slipper kantene på bollen)

Da deigen er blitt slik jeg vil, har jeg i romtemperert smør i biter. Elter smøret godt inn i deigen. Elt godt i ca 10 minutter. Deigen skal være elastisk og seig, føles den tørr, elter du mer veske i deigen til du har en deig du er fornøyd med. Blir deigen klissete, elter du den litt ekstra, før du har mer mel i, det går som regel greit uten å ha i mer mel.

Da kan du enten sette deigen til heving i 30 minutt, eller du kan gjøre som meg, og rulle deigen ut til boller med en gang.

rundstykker

Hadde linfrø, sesamfrø og solsikkefrø i en bolle og blandet de godt.

rundstykker

Rullet ut til boller med litt vann på hendene og slapp bollene ned i frøblandingen. Ikke bruk mye vann, skal kun brukes slik at frøene setter seg godt fast. Jeg rullet bollene godt i frøene slik at de festet seg rundt hele bollen. Setter så bollene til heving i 1 time.

rundstykker

Steker bollene så i 10 minutter på 200 grader. Pikser opp et egg. Tar rundstykkene halvveis ut av ovnen og pensler de godt med egg. Setter de inn igjen i ovnen i 5-7 minutter til, og setter ovnen opp til 225 grader. Frøene sitter ekstra godt fast nå, slik at ikke alle bare detter av når du skjærer i rundstykkene.

rundstykker

Når rundstykkene har fått fin farge kan du ta de ut og avkjøle de på rist.

rundstykker

Nytes slik de er eller med ønsket pålegg. Jeg hadde smør og ost på mitt!

MMMMmmm… Nystekte rundstykker og gossip girl! Herlig start på helgen!

Velbekomme!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *