Rustikk loff

I går var det st Hans. Trøtte barn og dårlig vær fristet oss ikke til å være ute. Jeg hadde testet ut denne oppskriften på en mer rustikk loff enn de jeg vanligvis lager, og da passet det godt å lage til kveldsmat for familien istedet for å gå ut i kulden. Loffen var kjempegod og den ble fort spist opp. Kunne nok hatt enda et brød på bordet! Får huske på det til neste gang.

rustikk loff

500 gr mel

1 ts salt

2 ts gjær

2 ss kesam

3 dl vann

Forvarm ovnen på 225 grader.

rustikk loff

Ha alt untatt vann i en bolle. Ha salt og gjær hver for seg. Ha også kesam oppi nå, jeg glemte å få det med på bilde.

rustikk loff

Tilsett vannet og elt til du har en fin og smidig/elastisk deig. Sett til heving i 45 minutter, til deigen er doblet i størrelse.

rustikk loff

Ta deigen ut og elt den fin og rund. Dryss mel og semulegryn på bakepapir og legg brødet på. Dryss godt med mel og semulegryn over brødet også.

Hev videre i ca 45-60 minutter.

rustikk loff

Da er brødet ferdig hevet og jeg skjærer over brødet med en skarp brødkniv for at brødet skal få heve optimalt i ovnen mens det stekes.

rustikk loff

Drysser også godt over med mel og semulegryn før brødet settes i ovenen.

rustikk loff

Stekes i midten av ovnen på 225-240 grader i ca 22 minutt. Jeg har også en muffinsform/brødform med vann i bunnen på ovnen for at brødet skal få en fin og sprø skorpe. Se etter at du får en fin rustikk farge på brødet, du kan også dunke under brødet og da skal du høre en hul lyd.

rustikk loff

La brødet kjøle helt ned på rist før du skjærer i det!

rustikk loff

Mmmmmm, lukter helt fantastisk! Ingenting er bedre enn nybakt! Velbekomme!

K.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *