Scones

scones

For en stund siden la en veldig flink dame ut en oppskrift på herlige scones! Siden da har jeg hatt lyst til å lage, og i dag fikk jeg endelig “tid”! Jeg fant jo fort ut at tid var noe jeg ikke trengte å stresse med, da tiden fra jeg begynte til maten sto på bordet var ca 15 minutt! Helt genialt, nydelig godt og fersk nybakt frokost på en lørdagsmåren uten alt styret med heving osv. Detter kommer vi jammen til å ha mye fremover.

Den flotte damen som jeg har lånt oppskrift fra heter Ann Therese Kile Langemyr, hun driver matbloggen http://tessaswoodenspoon.com, som du kommer innpå om du trykker på linken, du finner også link til siden hennes på Linker på siden min! Ønsker du å følge henne på instagram, kan du også finne henne der: Tessaswoodenspoon!

Min oppskrift ble litt annerledes pga at jeg hadde ikke fløte i hus. Det gikk veldig bra!

Oppskrift:

4 dl mel

50 gram romtemperert smør

1,5 ts bakepulver

1/2 ts salt

1 dl melk

3/4 dl fløte(gikk fint å bytte ut med melk)

scones

 Sett ovnen på 250 grader. Smuldre smøret i melet.

scones

 Ha over salt og bakepulver.

scones

 Ha over det våte og rør inn til en deig. Jeg rører med hendene. (Ikke rør for mye, da blir deigen seig.)

scones

 Elt deigen på benkeplaten, ha godt med mel slik at den ikke setter seg fast når du skal kjevle den ut.

sconesscones

Kjevle deigen ut, ca 0,5-1 cm tykk. Trykk ut scones med et glass, eller med en utstikker slik som jeg har gjort her. Trykk sammen deigen etter hvert og trykk ut til det ikke er mer deig.

scones

 De hever seg nesten kun i høyden, så det er ikke nødvendig å ha så mye mellomrom mellom dem. Jeg fikk 9 stk, det var helt perfekt til vår familie på 4. Pensle med fløte eller melk og ha i ovnen i ca 10-12 minutter.

scones

Ferdige scones! La hvile i et minutt før du skjærer! Nytes varme!

scones

Deilig med ost og agurk på nybakte scones! De ble myke inni og sprø på utsiden! Dette ble en suksess rundt våres frokostbord! Anbefales!

Tusen takk til Ann Therese for oppskrift og inspirasjon!

Velbekomme!

K.

2 Comments

  1. Tusen takk for fine ord Kaja! Kjempe gøy at du prøvde oppskriften min – og veldig greit å vite at det ble bra med bare melk 🙂 Gjør oppskriften litt lettere tilgjengelig 🙂 Ha en fin dag Flinke du <3 Klem Ann Therese

  2. […] deg inn på linken her : Her ser dere Kaja som driver bloggen BYKAKAGUN – som laget scones etter min oppskrift, men bar… Så da er den enda lettere å lage, og mere tilgjengelig ettersom det ikke er hver dag man har […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *