Scones med havregryn

scones

I dag laget jeg scones med havregryn. Kom hjem fra jobb og hadde lyst til å lage noe godt til frokost, samtidig som jeg var sulten NÅ, og hadde ikke tid til gjærbakst. Siden jeg prøvde oppskriften til Ann Therese (www.tessaswoodenspoon.com), har jeg blitt bitt av scones basillen. Kjempeenkelt, kjempegodt og det går raskt å lage. I dag prøvde jeg å forandre litt på oppskriften, testet ut med litt mer væske og havregryn. Her kommer oppskrift og fremgangsmåte.

Oppskrift:

6 dl mel (bytt gjerne med grovt)

1 dl havregryn

Ca 30 gram romtemperet smør

3 dl melk eller vann

1 ss bakepulver

(1/2 ts salt)

scones

Bland mel og havregryn, bakepulver (salt) i en bolle.

scones

Smuldre inn smøret.

scones

Ha over melken/vannet. Jeg har brukt melk.

scones

Ha deigen over på kjøkkenbordet og kna kjapt til en fast deig som du kjevler ut ca 1,5 cm tykk.

scones

Trykk ut scones og ha på en plate.

IMG_0363

scones

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trykk hull i dem med gaffel eller la de være som de er. Om du vil kan du pensle med vann eller melk.

scones

Stekes midt i ovnen på 250 grader i 10-15 minutt.

Mine sto i 13 minutt.

scones

Ferdige scones! Jeg fikk 16 stk av denne oppskriften. Det lukter så godt og smaker så sprøtt og saftig og godt! Anbefales virkelig!

Velbekomme.

K.

scones

scones

scones

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *