Sjokoladekake til 90-års dag!

sjokoladekake

I dag har vi feiret min bestemor`s bursdag, hele 90 år, og da må hun såklart få kake! En av mine favoritter er sjokoladekake, ostekrem og masse bær. Elsker å bake med bær, og det er jo også den flotteste pynten jeg vet!

Lager en sjokoladekake på ca 20-24 cm. Greit å ha litt høyde på den, så man får delt den i 3 deler. Går helt fint med 2 også, men ekstra flott med 3. Jeg bruker denne oppskriften. Avkjøl kaken helt. Bak den gjerne dagen i forveien, og la den hvile i kjøleskap til neste dag!

Pisker opp en enkel ostekrem til å fylle kaken med.

300 gram philadelphia ost

2,5 dl melis

3 dl kremfløte

bringebærkrem

Pisk melis og philadelphia ost godt sammen, når den tykner er den klar. Hell over fløten, og pisk til du har en stiv krem.

Deler kaken i 3 deler. Smører like mye krem på hver del og legger jordbær, bringebær og granateple oppå hver lag. Når jeg kommer på toppen, smører jeg kremen likt, men tar meg litt mer tid til å pynte med bærene. Her har jeg også brukt ripsbær og phylliasis.

sjokoladekake

sjokoladekake

Blir en høy og flott kake som garantert imponerer og smaker på kakebordet! En såkaldt “nakenkake”! Fristende å kunne se hva du får, allerede før du skjærer i kaken! NAM!

sjokoladekake

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *