Sjørøverskute-kake!

sjørøverskutekake

I forrige uke hadde mitt tantebarn, Livar, bursdag! Han ville ha sjørøverkake, og da fikk jeg ideen om å lage en skikkelig sjørøverskute-kake. Sånne kaker var vanlige når jeg var liten, enten det var tog, båter eller sommerfugler osv som var skjært ut i langpanne og pyntet med non-stop og annet godt!

Laget en langpannekake. Oppskrift finner du her!

Avkjøl kaken, gjerne over natten.

sjørøverskutekake

Lag smørkrem. Handle inn ønsket godter.

Mål kaken i 3 like store stykker, skjær ut.

sjørøverskutekake

Skjær til slik som på bildet. To av disse skal plasseres over hverandre med krem mellom. Siste biten skal deles i 3 ca like store deler. 1 til fronten på skipet(sammen med avkappet som du fikk da du skjærte til spissen, spørs hvor høy du vil ha den). De to siste setter du over hverandre med krem mellom og setter bak på båten.

sjørøverskutekake

Da blir det seende ut ca slik. Jeg lagte også til en trapp. Her gjør du slik du vil. Smør inn hele kaken med krem. Nå kan du velge å dekke med marsipan om du vil, eller du kan bare sette igang med pynten, slik som jeg har gjort!

sjørøverskutekake

Flagg fremme av serviett(søstrene grene) og navn med alder på seilet bak. Grillpinner som mast.

Farger litt av smørkremen blå og lager til bølger.

sjørøverskutekake

sjørøverskutekake

Non-stop, lakris, melkesjokolade, krokodiller, gullpenger til pynt!

Bursdagsgutten ble veldig fornøyd. Du vet du har gjort noe riktig når han kommer ut i stuen en stund etter du har vist han kaken og spør “tante, kan vi gå å se på kaken bare en gang til?” Hipphurra for 3 årsdagen!

Håper du ble inspirert til å lage din egen kake!

PS: denne kaken blir veldig stor, og er mye kake, del gjerne røren i 2 og bruk en liten langpanne istedet dersom du ikke vil ha den fullt så stor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *