Søndagstur til Kringsjåhytta!

kringsjå

Søndag, som også kalles turdag hos oss, er høydepunktet i uken for barna. Denne søndagen ble det en ettermiddagstur, dagen derpå for meg og barna hadde vært på overnatting hos farmor. Jeg hadde lovt barna at vi skulle gå et sted hvor vi kunne se dyr, så da ble det tur til Kringsjå/Haugesund!

kringsjå

Denne turen var perfekt i dag, med tanke på tid, energi og terreng. Vi kjører opp på Steinsfjellet og parkerer ved merket parkeringsplass, ca 300 meter fra toppen. Derfra går vi til toppen, og går over på stien som er merket med Kringsjåhytta. Turen er kanskje på 1 km totalt fra parkeringsplassen opp til hytten, så perfekt tur for sliten mor og utolmodige barn.

Følger stien helt frem til hytten. Fin og tørr grus-sti hele veien så i dag kunne vi ha joggeskoene på! Deilig!

kringsjå

På hytten finner jeg fram til telltur-koden, som henger på siden av trappen opp til hytten. Barna finner fort rutsjebanen og utforsker området.

kringsjå

kringsjå

kringsjå

kringsjå

Vi skulle jo se dyr i dag, så da er vi nødt til å gå opp til sæteren. For en plass. Har ikke vært der oppe selv før, men det var jo nesten enda finere der oppe enn nede ved hovedhytten. Barna fant utskjærte dyr som det var kjempegøy å klatre og sitte på. Høner, sauer og lam fant vi også. For noen søte små altså, vi satt lenge å så utover utsikten her!

kringsjå

kringsjå

Her er det plass til mange, så ta med deg familien på tur. Mange grillmuligheter! Her kan du lett tilbringe en hel dag. På søndager har de også åpen kafe her!

kringsjå

Fantastisk flott tur, og kvalitetstid med barna! Hverdagslykke!

Denne tellturen gir : 5 poeng. Les mer her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *