Søskenkake HelloKitty/Fotball

søskenkake

Februar er en travel måned i familien vår! Mange som har bursdag, og det blir mye kaker. Jeg har to tantebarn som feirer familiebursdag sammen, og da blir det søskenkake på de! Dette året var det HelloKitty og fotball som var ønsketema, og det er jo klart de skal få!

søskenkake

Jeg hadde lyst til å ha en HelloKitty figur som står inntil kaken. Denne måtte jeg lage et døgn i forveien, men anbefaler gjerne at du lager den 2 dager i forveien, for å få stivnet den nok til at den står av seg selv.

Jeg tegner av figuren på bakepapir, og skjærer den ut i marsipan som jeg har kjevnet ca 4 mm tykk. Lar den ligge å tørke et par timer, før jeg pynter den med øyne, kant rundt hode, og nese. Værhårene har jeg laget ved å dekke rå spaghetti med marsipanen. Sløyfen lager jeg enkelt slik. Disse limer jeg på med spiselig lim.

IMG_1187

Dekker hele kaken med hvit marsipan. Deler den i to med en sort marsipanpølse som jeg legger ca over midten. Fotballkakedelen kan du se her hvordan jeg lager.

IMG_1185

Til HelloKitty delen trykker jeg ut rundinger i forskjellige rosafarger og størrelser, og legger rundt om på kaken litt tilfeldig. Lager også en sløyfe som jeg plasserer på kanten. Rundt kanten nede har jeg lagt perler. HelloKitty figuren fester jeg til kanten med spiselig lim.

Nedenfor ser du flere bilder av kaken. Håper du ble inspirert til å lage din egen søskenkake!

IMG_1189

IMG_1193

IMG_1191

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *