Spiderman/Batman kake

kake

Denne uken laget jeg en kake som hadde to tema. Batman og spiderman. Den var veldig gøy å lage, og jeg tok bilder underveis for å lage et steg-for-steg innlegg.

kake

Her er kaken før jeg starter med pyntingen. Sjokoladekake, smørt opp med oboysmørkrem.

kake

Kjevle ut sort marsipan og skjær til slik at du får en rett kant.

kake

Plasser på kaken og gjør som om du skulle trekke en hel kake. Er du ikke så erfaren med å trekke kaker anbefaler jeg at du trekker hele kaken med et tynt lag først, før du skal trekke kaken i to deler, det er litt enklere da.

kake

Slik ser det ut da du har skjært bort det overflødige. På sidene må du nok skjære til slik at du får en rett kant ned.

kake

Gjør det samme med rød marsipan på andre siden. Skjær til på sidene med en mat-skalpell/skarp kniv slik at du får en fin kant.

kake

Rull ut marsipanstriper, som skal bli til et spindelvev. Her kan du også bruke royal icing, spiselig tusj eller male det på.

kake

Fortsett nedover hele kaken.

kake

Da skal jeg lage batman logoen. Finn bilde av logoen på for eksempel ipaden. Finn bakepapir og blyant og tegn av logoen.

kake

Ha bakepapiret over marsipanen og skjær ut med en skalpell.

kake

 

kake

Slik blir det da.

kake

Jeg bestemte meg for å ha navn og alder på toppen av kaken, da måtte jeg fjerne litt av spindelvevet for å få det til å bli fint.

kake

Skjærte ut en sirkel i blått og hadde en gul kant rundt. Navnet ble i gult og sort, 3 tallet i blå marsipan, men en cake-pops pinne i for å få det til å stå.

kake

Laget en edderkopp til å henge på spiderman siden. Har også lagt en blå kant rundt nederst på kaken.

kake

Batman siden.

kake

Kaken sett fra siden.

Håper du ble inspirert til å lage din egen kake til bursdagsbarnet ditt. Denne kaken viser at man kan få plass til mer enn en helt dersom man ikke klarer å velge.

Lykke til!

2 Comments

  • bykajagun

   Hei Lone!

   Jeg bruker spiselig lim til å feste logoen på kaken. Du kan også bruke melis/vann, RI(royal icing/eggehvite og melis), eller kun vann.
   Tusen takk go lykke til!

   MVH Kaja!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *